Nu er det sket: En æra er slut for Viktor Axelsen

Af: Nicolai Busekist

|

11/06/2024 12:13

Badminton
Foto: Karunesh Johri / Shutterstock.com
De færreste havde regnet med, at det skulle ske, men tirsdag er det slut for Viktor Axelsen.

Mest læste i dag

Viktor Axelsen har ikke meget at bevise som badmintonspiller. Han har vundet stort set alle turneringer, der er værd at vinde.

Desuden har han de seneste 131 uger ligget nummer et på verdensranglisten. Men nu må den danske stjerne acceptere, at det ikke længere er tilfældet.

Tirsdag har det internationale badmintonforbund, BWF, opdateret deres verdensrangliste. Her kan det sort på hvidt ses, at det ikke længere er Axelsen, der ligger øverst på listen. Det skriver Ekstra Bladet.

I stedet er det kinesiske Shi Yuqi, der kan bryste sig af at være øverst på listen. Det sker på baggrund af et forår, hvor han har opnået flere store sejre. Blandt andet vandt han over Anders Antonsen i Indonesia Open-finalen søndag.

Axelsen har siden 1. december 2021 ligget på 1.-pladsen på ranglisten. I flere perioder var hans forspring så stort, at mange troede, at han aldrig ville blive overgået. Men nu er det slut med at kalde sig verdens bedste badmintonspiller - i hvert fald for en stund.

Den 30-årige danske stjerne har haft en meget ustabil sæson, der har fået konsekvenser for hans placering på ranglisten. Da han i sidste uge måtte melde fra til Super 1000-turneringen i Jakarta, hvor Shu Yuqi fortsatte sin sejrsmarch, mistede han sin plads.

Til trods for dette, har han alligevel grund til at være stolt. Den danske stjerne kan bryste sig af at have ligget nummer et i verden i hele 183 uger.

Han er dog ikke den spiller, der har haft flere uger på 1.-pladsen på listen. Historisk set er der kun én anden spiller, der har overgået det. Her er der tale om Lee Chong Wei fra Malaysia, der nåede at være nummer et i hele 310 uger.

Det ændrer dog ikke på, at Danmark stadig er godt med på ranglisten. Axelsen er stadig den bedst placerede dansker med en 2.-plads. Kun to pladser længere nede finder man Anders Antonsen, der har spillet rigtig godt i denne sæson.