Bjarne Riis er ikke i tvivl: "Hvis jeg var Pogacar, ville jeg..."

Af: Jesper Bengtson

|

31/05/2024 08:51

Cykling
Luka Stular / Shutterstock.com
Bjarne Riis melder nu ud om det kommende Tour de France.

Mest læste i dag

Det vides endnu ikke, om Jonas Vingegaard deltager i årets Tour de France.

Såfremt danskeren ender med at hoppe på cyklen til sommer, skal han nok være i topform for at kunne stå i den gule trøje, når etapeløbet går på hæld.

Hans rival, Tadej Pogacar, har nemlig set intet mindre end skræmmende ud her i foråret, hvor han har vundet stort set alt, han har deltaget i.

Selvom Vingegaard ikke når at komme helt ovenpå inden Touren skydes i gang, så mener Bjarne Riis alligevel, at han bør tage kampen op.

Den tidligere cykelrytter melder også ud, at Vingegaard skal være klar på, at hans konkurrenter vil teste ham af med det samme.

Sådan skriver B.T.

"Hvis Visma siger, jamen han kan godt stille til start med måske 95 procent af sin styrke og kapacitet, fordi de regner med, at han går fra 95 til 98 procent - og så til 100 i de første to uger af Touren. De kan godt kalkulere det på den måde", siger han.

"Så er risikoen, hvor meget han taber til Pogacar den første uge? Hvis jeg var Pogacar, ville jeg jo nok være klar fra start og så teste ham. Og det er jo måske det, de er nervøse for."

Den tidligere cykelmester Stephen Roche er enig med Bjarne Riis.

Roche, som selv har vundet Tour de France, mener, at Pogacar skal forsøge at skabe afstand til konkurrenterne tidligt i løbet.

Han understreger yderligere, at Pogacars deltagelse i Giro d'Italia som forberedelse til Tour de France kan give ham en fordel i løbets indledende fase.

Giroen, som Pogacar vandt suverænt, har muligvis givet ham den nødvendige konkurrenceform, der gør, at han kan angribe fra start.

Vingegaard, der stadig er i gang med at komme sig efter et alvorligt styrt ved Baskerlandet Rundt, er nu tilbage på cyklen og træner intensivt for at blive klar til Tour de France, som starter den 29. juni.