Jakob Fuglsang med overraskende melding: Måske er det på tide

Af: Nicolai Busekist

|

15/04/2024 08:22

I en alder af 39 år har Jakob Fuglsang fortsat gang i sin karriere som cykelrytter. Det store spørgsmål er, hvor længe det kommer til at fortsætte.

Mest læste i dag

Jakob Fuglsang var søndag i aktion ved Amstel Gold Race, hvor det ikke gik helt, som han havde håbet på. Da den 39-årige dansker kørte over målstregen, havde 75 andre ryttere allerede passeret den.

Der har været mange rygter om, hvor længe Fuglsang kommer til at fortsætte sin karriere. For tre år siden fortalte han åbent om, at han drømmer om at komme med til OL i år, men den drøm er der ikke længere liv i.

Til Feltet.dk fortæller Israel-Premier Tech-rytteren, at det ikke længere er et mål for ham at kunne afslutte sin karriere ved sommerens OL i Paris. 

De seneste par år har han ikke formået at levere på det vanlige høje niveau, som har gjort ham kendt i hele verden. Derfor er der heller ikke specielt gode chancer for, at han får en plads på det danske OL-hold.

Indtil videre er både Mattias Skjelmose, Mads Pedersen og Michael Mørkøv blevet udtaget til holdet. Det betyder også, at der kun er en enkelt plads tilbage - og det ser ikke ud til, at den kommer til at gå til Fuglsang.

Fuglsang fortæller også, at der er en god grund til, at han ikke længere ønsker at afslutte sin karriere ved OL. Han går nemlig med tanke om at indstille sin karriere i nærmeste fremtid.

Til Ritzau afslører han, at hans dårlige start på denne sæson har fået ham til at genoverveje tanken om at tage en sæson mere på cyklen.

"Det har da sat nogle tanker i gang, om jeg er ved at blive for gammel. Måske er det tid til at stoppe," siger han ifølge Ritzau.

"Touren er så hård, at den vil give en god pejling. Formentlig vil jeg tage en beslutning efter Touren, om det er nok nu."