Jonas Vingegaard er stadig på hospitalet: Nu aflyses det

Af: Jesper Bengtson

|

08/04/2024 15:04

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Jonas Vingegaard er stadig ved at komme sig efter det grimme styrt.

Mest læste i dag

I cykelsportens verden indebærer forberedelserne til de store løb som Giro d'Italia og Tour de France ikke blot fysisk træning, men også en kamp mod tiden og uforudsete udfordringer.

Holdet, Visma - Lease a Bike, står over for sådanne prøvelser lige nu, og det er deres stjerneryttere Wout van Aert og Jonas Vingegaard, der er i centrum for bekymringerne.

Holdets sportschef, Merijn Zeeman, fortæller til belgiske HLN, at det ikke er sikkert, at Van Aert kan blive klar til Giroen. Jonas Vingegaard ligger stadig på hospitalet efter det alvorlige styrt.

Og det kommer nu til at kompromittere hans forberedelser til Tour de France, fortæller sportschefen.

"Jonas vil helt sikkert gå glip af højdetræningslejren på Sierra Nevada fra 6. maj", siger han.

Efter en sæson uden sejre i klassikerne Ronde van Vlaanderen og Paris-Roubaix, hviler holdets håb på disse to rytteres præstationer i sæsonens kommende Grand Tours.

Selvom Tour de France ligger et stykke ude i fremtiden, så ser Vingegaards deltagelse nu tvivlsom ud:

"Jonas tager kun til Touren, hvis han er hundrede procent," siger Zeeman, hvilket afspejler holdets forsigtighed omkring deres rytteres helbred.

Disse udviklinger understreger de udfordringer og usikkerheder, der ligger i professionel cykelsport, hvor vejen til sejr ikke kun går gennem fysisk forberedelse, men også gennem overvindelse af uforudsete hændelser.