Mattias Skjelmose indrømmer: Har fået en del inspiration fra ham

03/03/2024 17:03

|

Nicolai Busekist

Foto: Obatala-photography / Shutterstock.com
Den danske cykelstjerne Mattias Skjelmose har indrømmet, at han har fået en del inspiration fra en anden dansk cykelrytter.

Mest læste i dag

Sidste år fik Mattias Skjelmose sit helt store gennembrud som professionel cykelrytter. Ved flere lejligheder viste han, at han bestemt er en rytter, der er værd at holde øje med.

Den 23-årige cykelstjerne gjorde sig blandt andet bemærket med en samlet sejr i Schweiz Rundt. Ikke nok med det, så blev det også til et dansk mesterskab og flere andre sejre i 2023.

Derfor har han naturligvis også oplevet, at der er kommet mere opmærksomhed omkring ham på det seneste. Det har han været nødt til at vænne sig lidt til, da han ikke har oplevet det tidligere i sin karriere.

I denne forbindelse har han blandt andet kigget i retning af Jonas Vingegaard. Han har nemlig ladet sig inspirere af, hvordan Team Visma-stjernen har formået at håndtere pressen og den store opmærksomhed.

"Jeg har fået en del inspiration fra Jonas. Han har en meget rolig tilgang til både medierne og alt andet omkring cykelløbene," siger Skjelmose til TV 2 Sport ifølge Ritzau.

"Det er noget, jeg ikke har været så god til på samme måde, som han har."

Han siger selv, at han er blevet bedre til at finde en måde at agere over for offentligheden. På samme tid er det vigtigt for ham at holde fokus på, hvad han skal gøre for at blive den bedst mulige cykelrytter.

Det er især i denne forbindelse, at der har været inspiration at hente hos Vingegaard. Han afslører også, at han er begyndt at arbejde med en coach, hvilket også har hjulpet ham en del i dette henseende.