Trist nyt for Jonas Vingegaard: Afstanden er blevet større

Af: Jesper Bengtson

|

11/05/2024 14:43

Foto: Michael Steele/Getty Images
Pogačar er rykket længere væk.

Mest læste i dag

Der findes ikke den cykelentusiast, som ikke ved, at Jonas Vingegaard var involveret i et meget alvorligt styrt på 4. etape af Baskerlandet Rundt.

Det medførte, at han brækkede sit kraveben, flere af sine ribben og punkterede en lunge.

Den danske Tour de France-vinder blev efterfølgende indlagt på et hospital, men siden da er han både blevet udskrevet og kommet tilbage på cyklen.

Selvom det ser ud til at gå fremad med danskerens helbred - som jo er det vigtigste - så er sagen en anden, når man kigger på verdensranglisten.

En nylig opdatering kommer nemlig med trist nyt til Jonas Vingegaard.

Pogačar udbygger føring

Tadej Pogačar satte forleden alle konkurrenterne til vægs, da han vandt Liege-Bastogne-Liege, og lige nu kører det på skinner for ham i Giroen.

Det betyder, at Vingegaard nu har endnu længere op til sloveneren på verdensranglisten.

For selvom danskeren fortsat holder fast i sin andenplads, så har Pogačar udbygget sin føring. Hans samlede pointtotal er nu oppe på 6558 mod Vingegaards 5970,5.

Om den ydmyge Glyngøre-dreng når at blive klar til at køre Tour de France, vil tiden vise.

Bjarne Riis melder ud

Den tidligere Tour de France-rytter, Bjarne Riis, lægger over for B.T. ikke skjul på, at han er meget glad for at se Vingegaard tilbage på cyklen:

"Det er jo bare fantastisk, og jeg har ventet længe på det her. Jeg er glad for at se ham på cyklen, og at han forsøger at komme tilbage til Touren. Det varmer mit cykelhjerte."

Bjarne Riis påpeger dog, at den ydmyge Glyngøre-dreng skal være i topform, hvis han skal være en seriøs konkurrent til Pogacar, som har set direkte uhyggelig ud i år.

Selvom Vingegaard måske ikke laver Tour-hattrick, så krydser Bjarne Riis fingre for, at han får lov til at se den 27-årige dansker i aktion. Derfor kommer han også med en klar opfordring til hele Danmarks cykelstjerne:

"Jonas, selvom du ikke er på 100 procent, så gør det alligevel. Det viser stor klasse at komme tilbage. Hele verden vil gerne se dig performe igen", siger han.