Erik ten Hag forsvarer igen stime uden sejre i Manchester United

Af: Nicolai Busekist

|

04/10/2024 15:27

Fodbold
Erik ten Hag og Manchester United er nu uden sejre i fire kampe, men han har alligevel forsvaret den dårlige stime, de er inde i.

Mest læste i dag

Erik ten Hag har bedt om at få lov til at blive i jobbet som Manchester United-træner indtil slutningen af sæsonen, efter at Harry Maguire måtte score et sent mål for at sikre et 3-3-resultat mod Porto i Europa League torsdag aften.

Ten Hag var under massivt pres før turen til Portugal, efter kun at have vundet to af Uniteds første seks Premier League-kampe, hvilket har efterladt dem på en 13.-plads i tabellen. United har også spillet uafgjort i deres første to Europa League-kampe og ligger nu nummer 21 ud af 36 hold.

"Vi skal nok nå dertil. Døm os ikke på nuværende tidspunkt," sagde Ten Hag efter kampen mod Porto.

"Døm os i slutningen af sæsonen. Vi vil forbedre os. Vi har haft to sæsoner, hvor vi nåede finaler. Bare vent: vi vil udvikle og fremme dette hold."

Ten Hag har ivrigt forsvaret sin rekord efter at have vundet Carabao Cup og FA Cup i sine første to sæsoner som manager på Old Trafford, hvilket afsluttede Uniteds seks år lange periode uden trofæer.

En overraskende sejr over Manchester City i sidste sæsons FA Cup-finale blev bredt anerkendt som det, der reddede hans job, selvom de sluttede som nummer otte i Premier League. Men Uniteds ledelse kan blive nødt til at handle i den kommende landsholdspause, efter at de søndag skal møde Aston Villa.

Ten Hag kunne ikke have ønsket sig en bedre start i Porto, da Marcus Rashford og Rasmus Højlund scorede til 2-0 inden for de første 20 minutter. Imidlertid har det engelske hold ikke formået at vinde nogen af deres seneste fire europæiske udekampe, selvom de har scoret tre mål i hver af dem.

Sidste sæson røg de ud af Champions League i gruppespillet efter at have tabt 4-3 til Bayern München og FC København samt spillet 3-3 mod Galatasaray. Endnu et målrigt opgør fandt sted på Estadio do Dragao, da Pepe og Samu Omorodion udlignede for Porto inden pausen.

Omorodion bragte hjemmeholdet foran tidligt i anden halvleg, før Uniteds kaptajn Bruno Fernandes blev udvist for anden kamp i træk. Men Maguires hovedstød fra hjørnespark reddede i det mindste et point for Ten Hag.

"Når man er foran 2-0 på udebane, skal man være lidt mere solid, og der var alt for mange huller. Der kom helt sikkert for mange indlæg ind i feltet, og de straffede os for det," sagde Maguire.

Den engelske landsholdsspiller har mistet sin faste plads på holdet til Matthijs de Ligt, som tidligere har arbejdet under Ten Hag i Ajax. Maguire sagde, at det pres, hans manager står over for, er en del af 'privilegiet' ved at være i rampelyset hos en af verdens største klubber.

"Jeg har spillet for denne klub i seks år, så jeg ved, hvordan det fungerer. Når man har en dårlig periode, kommer spillerne under pres, og det gør manageren også," tilføjede Maguire.

"Han har tilstrækkelig erfaring og har været i klubben længe nok, så jeg er sikker på, at han ved, hvordan han skal håndtere det. Det er en del af det privilegium, man har, når man spiller for denne klub."