Kasper Hjulmand jubler over ny ændring: "Det er en god idé"

Af: Nicolai Busekist

|

04/06/2024 09:44

Fodbold
Foto: Stu Forster/Getty Images
Foto: Stu Forster/Getty Images
Den danske landstræner lægger ikke skjul på, at det er en ændring, som han tager imod med åbne arme.

Mest læste i dag

En helt ny regel træder i kraft forud for EM, der i denne omgang bliver afviklet i Tyskland. Det er en regel, der har været op til diskussion, da ikke alle er fans af den.

Det er nemlig blevet besluttet, at det til slutrunden kun bliver anføreren, der må have dialog med dommeren. Såfremt der skulle opstå utilfredshed på banen, vil det derfor være anførerens ansvar at føre en dialog med dommeren om dette.

Naturligvis er det ikke alle, der mener, at det er sundt for fodbolden. Én, der til gengæld er glad for idéen, er den danske landstræner Kasper Hjulmand.

Et tiltag, der er blevet diskuteret heftigt, men også et, som Kasper Hjulmand bifalder.

"Alle, der kender mig, ved, at jeg imødekommer alle tiltag, der gør, at bolden ruller mest muligt og giver mest mulig effektiv spilletid, så jeg synes, det er en god idé," siger han fra landsholdslejren på Marienlyst Hotel ifølge B.T.

Der har været rettet en del kritik af det nye tiltag, men den primære kritik har gået på, at det bliver svært at håndhæve det i praksis.

Hvis en spiller beklager sig til dommeren eller på anden vis forsøger at gå i dialog, vil det koste et gult kort. Hjulmand er godt klar over, at det kan tage tid at føre det ud i livet. Det ændrer dog ikke på, at han er glad for, at det nye tiltag er blevet vedtaget.

"Det kommer til at kræve tilvænning, fordi vi er så passionerede og emotionelle. Det gælder ikke kun spillerne, men også ham ude på bænken," siger han.

Hjulmand og co. skal spille deres to sidste testkampe forud for EM i denne uge. Den første kamp spilles onsdag, hvor de tørner sammen med Jon Dahl Tomassons svenske landshold. Lørdag står de overfor Ståle Solbakken og det norske landshold.