Så mange danskere har tænkt sig at se EM i fodbold

Af: Jesper Bengtson

|

19/06/2024 14:05

Fodbold
Foto: Alizada Studios / Shutterstock.com
Foto: Alizada Studios / Shutterstock.com
Er du iblandt?

Mest læste i dag

Sommeren 2024 bliver en fest for dem, der elsker at se sport i fjernsynet.

EM i fodbold blev skudt i gang i fredags, og lige inden juni bliver til juli, hopper årets Tour de France ryttere på cyklen i Firenze. Stort set samtidig indtager de ypperste tennisspillere i verden Wimbledon. Og i slutningen af juni skydes OL i gang i Paris.

Energiselskabet Energi Fyn har spurgt danskerne, om de forventer at se sport i fjernsynet denne sommer. Og det gør mange.

Hele 39,5 procent forventer at se OL i fjernsynet. 35,2 procent forventer at side foran skærmen for at se EM i fodbold. Og 33,6 er klar, når Tour de France skydes i gang.

Sådan skriver Energi Fyn i en pressemeddelelse.

"Vores analyse viser, at mange danskere forventer at bruge tid foran fjernsynet denne sommer. Det er også en sommer med masser af guf for de sportsglade danskere," lyder det fra Energi Fyns bredbåndsdirektør Carsten Nedergaard Hansen.

14. juli bliver der trængsel foran skærmen

Søndag den 14. juli, på den franske nationaldag, bliver der uden tvivl trængsel foran skærmen, når Tour de France rytterne skal over flere bjerge i en knap 200 km lang bjergetape, herrerne spiller finale i Wimbledon, og der er finale i EM i fodbold.

"Meget tyder på, at mange vil være at finde foran skærmen den 14. juli. Vejret kommer selvfølgelig til at spille en rolle, og så vil mange nok følge med fra deres feriedestination. Men hvis man helst ikke vil gå glip af noget, eller blive ramt af en skærm, der bare står og snurrer, så vil jeg anbefale, at man tjekker sin forbindelse," fortæller Carsten Nedergaard Hansen.

Carsten Nedergaard Hansen forklarer, at det er på tidspunkter, hvor mange fx gerne vil streame tv, at det er vigtigt, at man ikke kun tænker på forbindelsens hastighed.

"Bruger man internetforbindelsen til streaming gennem sit kabel-TV-stik, telefonstik eller via 5G, deler man forbindelsen med andre, og man må derfor leve med trængsel, afbrydelser og nedsat kvalitet, når der er mange på linjen. Det undgår man, hvis man har en fibernetforbindelse, for så har man nemlig ens egen personlige forbindelse, som går direkte til ens bolig, og man er derfor altid sikret hastighedsgaranti på fiberboksen. Man får ikke et mere stabilt signal end fiber, og hele familien kan uploade, downloade og streame på samme tid. Skal man streame EM-finalen eller en anden sportsbegivenhed på terrassen fx via sin Ipad, er det dog også nødvendigt, at det trådløse net i huset (WiFi) er gearet til det," understreger Carsten Nedergaard Hansen.

Mange ved ikke, at de nemt kan få fibernet

I analysen svarer mere end 43 procent, at de har fibernet, mens knap 20 procent har mobilt bredbånd. 17 procent har kabel-TV og lidt mere end 7 procent har ADSL-bredbånd. De resterende - mere end 12 procent af danskerne - ved ikke, hvilken internetforbindelse de har.

"Der er mange, som ikke er tilsluttet fibernettet, selvom de har mulighed for det. Mange ved ganske enkelt ikke, at de kan få en forbindelse, de ikke skal dele med naboen og genboen, og hvor nemt det egentlig er," fortæller Carsten Nedergaard Hansen, og forklarer, at mange blot kan opgradere til et fiberprodukt hos deres nuværende internetudbyder.

"Det er ganske nemt. Man bestiller blot et fiberprodukt hos sin nuværende udbyder. Har man ikke en fiberboks, bestiller man en fibertilslutning sammen med fiberproduktet."

Over en million danske husstande er i dag koblet på fibernettet. Energi Fyn tilbyder fibernet til 130.000 fynske husstande.