Stor overraskelse: Morten Hjulmand har været med i kendt tv-serie

Af: Nicolai Busekist

|

24/06/2024 12:05

Fodbold
Foto: Maciej Rogowski Photo / Shutterstock.com
Den danske landsholdsspiller har ikke kun gjort karriere på banen - han har også forsøgt sig med en karriere på skærmen.

Mest læste i dag

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er de færreste, der ikke kender Morten Hjulmand. Den danske midtbanespiller har ganske enkelt torpederet sig selv ind på landsholdet og i bevidstheden hos rigtig mange danskere.

Hvis man ikke havde kendskab til den danske Sporting-spiller på forhånd, så fik man det i hvert fald efter opgøret mod England, hvor han scorede et fantastisk langskudsmål.

Efter scoringen var der naturligvis en del fokus på Hjulmand, hvorfor kameraerne flere gange zoomede ind på ham. Men foruden at have spillet fodbold på topplan i flere år, har Hjulmand faktisk været på kamera af en helt anden årsag.

Af denne grund har mange danskere faktisk set ham på skærmen før, men de har næppe været klar over det. Ifølge Ekstra Bladet har en bruger på det sociale medie X afsløret, at han har været med i et afsnit af den populære DR-serie Borgen.

For 11 år siden havde han rollen som Søren Mallings søn Mikkel. Det var en rolle, som han fik lov til at indtage i et enkelt afsnit af tredje sæson, hvor Malling i rollen som Torben Friis blev taget i at have en affære.

Affæren bliver opdaget af hustruen Karoline, som spilles af Anne Sofie Espersen. Naturligvis er det ikke ligefrem noget, der gavner deres ægteskab. Derfor er Malling nødt til at rede trådene ud med sine børn, hvoraf en af dem altså er Hjulmand.

Løsningen på dette bliver en gåtur langs vandet. Det er den eneste scene, hvor den noget yngre landsholdsspiller er med. Inden han helt forlader serien, når han dog at spørge sin fiktive far, 'hvorfor han ikke bare kommer hjem'.

Ifølge både IMDB og Det Danske Filminstituts database, så har Hjulmand ikke medvirket i andre film eller tv-serier.