Zinedine Zidane skaber tvivl om Bayern-job - vil i stedet til denne klub

Af: Nicolai Busekist

|

21/04/2024 19:06

Zinedine Zidane har været sat i forbindelse med trænerjobbet i Bayern München, hvor Thomas Tuchel stopper til sommer. Men han har et godt øje til en anden klub.

Mest læste i dag

Zinedine Zidane er ikke villig til at forpligte sig til Bayern München, da han angiveligt foretrækker at tage over i Manchester United denne sommer. Det skriver The Mirror.

Bayern er på udkig efter en ny manager til at erstatte Thomas Tuchel til sommer. De bayerske giganter var ivrige efter at genansætte Julian Nagelsmann efter EM 2024, men den 36-årige træner har nu underskrevet en ny kontrakt med det tyske landshold.

Det har sat gang i rygterne om Zidane, der har været uden job siden han forlod Real Madrid i maj 2021. Den tidligere midtbanespiller er blevet sat i forbindelse med flere roller i de seneste tre år og er blevet tilbudt jobs i USA, Brasilien og Algeriet, men har besluttet at vente på det perfekte job.

Det er tidligere blevet antydet, at Zidane ikke ønsker en job som landstræner, medmindre det er for Frankrig. Og nu kan hans kræsenhed få ham til at afvise Bayern, da L'Equipe rapporterer, at Zidane ikke ønsker at forhaste noget med det tyske hold, fordi han holder øje med situationen i United.

Ankomsten af Sir Jim Ratcliffe og hans team hos United har sat Erik ten Hags fremtid under lup. Ratcliffe og Dave Brailsford har udarbejdet en liste over potentielle afløsere for hollænderen, og Zidane er angiveligt fascineret af projektet på Old Trafford.

I modsætning hertil er Zidane ikke begejstret for tanken om at bo i München - og han taler desuden ikke tysk. Den 51-årige taler heller ikke flydende engelsk, og har tidligere nævnt sprogbarrieren som en potentiel udfordring, hvis han skulle tage et job i Premier League.

"Man skal aldrig sige aldrig," sagde Zidane til L'Equipe i 2022.

"Især når man er træner i dag. Hvis jeg vender tilbage til en klub, er det for at vinde. Jeg siger dette med al ydmyghed. Derfor kan jeg ikke bare tage over hvor som helst. Af andre grunde også. Visse ting gør det mere vanskeligt. Når nogen siger til mig: 'Vil du til Manchester?'. Jeg forstår engelsk, men jeg mestrer det ikke fuldt ud."

"Jeg ved, at der er trænere, der tager til klubber uden at tale sproget, men jeg arbejder anderledes. For at vinde, spiller mange elementer ind. Det er en global kontekst. Jeg ved, hvad jeg har brug for for at vinde."

"Selvfølgelig vinder jeg ikke altid, men jeg ved, at du skal have dette, dette og dette. Og jeg vil gøre alt for at optimere mine chancer for sejr."