Bedst betalte F1-kører: Så meget tjener Max Verstappen

25/02/2024 13:09

|

Nicolai Busekist

Foto: Mark Thompson/Getty Images
Max Verstappen har haft stor succes hos Red Bull de seneste år, hvilket afspejler sig i hans løn for denne sæson.

Mest læste i dag

Max Verstappen har vundet verdensmesterskabet i Formel 1 de seneste tre år i træk, hvorfor de naturligvis er rigtig glade for ham hos Red Bull.

Derfor er der heller ikke nogen udsigt til, at de vil give slip på den hollandske stjerne i nærmeste fremtid. Derimod er de villige til at gå langt for at holde fast i ham.

Naturligvis er dette også grunden til, at Red Bull har valgt at give ham en kontrakt, der løber helt frem til udgangen af 2028-sæsonen. Kun i tilfælde af, at et hold vil betale et enormt beløb for det, kan han komme ud af sin kontrakt.

Red Bull har selvfølgelig også sørget for, at det er meget attraktivt for Verstappen at blive hos dem. Det har de blandt andet gjort ved at gøre ham til den bedste betalte kører i hele feltet.

Ifølge RacingNews365 kommer Verstappen til at indkassere intet mindre end 55 millioner dollars i grundløn i denne måned. Det er svarende til godt og vel 380 millioner kroner.

Dette beløb kan dog stige yderligere, da der også er en række bonusser i hans kontrakt. Eksempelvis er det kutyme for kørere som Verstappen at have en bonus, der udløses, når han vinder et løb eller vinder et verdensmesterskab.

Verstappen er den klart bedst betalte kører i feltet, men der er også andre kørere, der kan glæde sig over at indkassere et stort beløb i denne sæson. Det gør sig blandt andet gældende for Lewis Hamilton, der snart tager hul på sin sidste sæson som kører for Mercedes.

Den britiske stjerne, der har vundet verdensmesterskabet i Formel 1 hele syv gange, står til at tjene 45 millioner dollars i denne sæson. Det svarer til cirka 310 millioner kroner.

Top-3 på listen over de bedst betalte kørere i Formel 1 bliver rundet af med Charles Leclerc, der for nylig skrev under på en ny kontrakt med Ferrari. Han kommer til at tjene 34 millioner dollars i 2024, hvilket svarer til omtrent 235 millioner kroner.