Formel 1-kører chokerer alt og alle: Har kvalificeret sig til VM i cykling

Af: Jesper Bengtson

|

20/05/2024 14:37

Formel 1
Foto: Wikimedia Commons
Den professionelle racerkører har flere talenter.

Mest læste i dag

Det er ganske normalt at have mere end én hobby.

At engagere sig i forskellige fritidsaktiviteter giver ikke kun en pause fra hverdagens rutine, men fremmer også mental sundhed og personlig vækst.

Indimellem sker det, at en person bliver så god til en sport, vedkommende dyrker i fritiden, at vedkommende lige pludselig er blandt de bedste i verden.

Og det er nu sket for en Formel 1-kører.

Valtteri Bottas, der kører Formel 1 for Kick Sauber, viser sig nemlig også at have talent for gravelcykling.

Den finske kører, som egentlig bare har cyklet i sin fritid, er nu blevet så god, at han har kvalificeret sig til verdensmesterskaberne i Flandern den 5.-6. oktober.

Sådan skriver mediet Gazzetta.

Der blev for alvor pustet gang i Bottas' interesse for cykling, da han gik ind i et forhold med den australske landevejscykelrytter Tiffany Cromwell.

Cromwells erfaring og succes, herunder to etapesejre ved Giro d'Italia Women, har været med til at udvikle Bottas' evner på en cykel.

Den 34-årige Formel 1-veteran har muligvis en fremtid i cykelsporten, når han engang vælger at trække sig tilbage fra motorsporten.

Udover at konkurrere på cyklen, deltager Bottas også i velgørende aktiviteter og donerer de præmier, han vinder. Bottas' præstationer på jernhesten og hans sæde i Formel 1-klassen vidner om, at han er en mand med mange talenter.