Formel 1-legende er sikker: Carlos Sainz kan kun vælge mellem disse 2 hold

Af: Nicolai Busekist

|

30/06/2024 19:00

Formel 1
Foto: Jay Hirano Photography / Shutterstock.com
Foto: Jay Hirano Photography / Shutterstock.com
Formel 1-legenden er sikker på, at Carlos Sainz har ventet for længe. Derfor kan han kun vælge mellem disse to hold.

Mest læste i dag

Feltet til 2025-sæsonen i Formel 1 er tæt på at være fyldt, og mulighederne for Carlos Sainz begynder at blive færre.

Spanieren står uden et sæde til næste sæson, da Lewis Hamilton overtager hans plads hos Ferrari og bliver holdkammerat med Charles Leclerc.

Den 29-årige spanske kører har tilsyneladende været et mål for mange hold i feltet, og da han har vundet et løb i år, har han været forbundet med Ferraris rivaler Red Bull og Mercedes.

Men da Sergio Perez har underskrevet en ny toårig aftale med Red Bull, og Mercedes kigger på det unge talent Andrea Kimi Antonelli, er et skifte til de to tophold blevet mere usandsynligt for Sainz.

Sainz er blevet stærkt forbundet med Audi, når de træder ind i sporten i 2026. Under FP1 ved Canadas Grand Prix udtalte tidligere F1-verdensmester Jacques Villeneuve, at det tyske team og Williams er hans to eneste muligheder.

"Sainz… Jeg har indtryk af, at han bare ventede for længe på noget, han vidste ikke ville ske," sagde han ifølge GPFans.

"Der var ingen chance for, at Red Bull-sædet ville være åbent. Der har været for meget kaos hen over vinteren, så de har brug for stabilitet."

"Christian Horner har gjort et godt stykke arbejde med at stabilisere teamet og gøre Max glad selvom de ikke vinder mere, så de har virkelig brug for at få tingene til at køre. Så du finder ikke en kører, der kommer og siger: 'Jeg er her for at slå Max'. Det ville bare ikke fungere."

"Perez kender sin plads nu. Han ved, at han er heldig at være der. Han ved, at han er i skyggen af Max, og han vil forblive der. Han er som Barrichello eller Irvine hos Ferrari dengang. Han kender den position, holdet har brug for det, så hvorfor ikke?"

"Så er der Mercedes. Sainz vil ikke tage en etårig aftale. Mercedes vil have Antonelli i deres bil i 2026, så de vil have Antonelli et andet sted, hvor han kan blive klar til det store hold. Så det er en akavet situation for en kører som Sainz."

"Hvis du får en femårig kontrakt med Audi, hvorfor så ikke? Det giver dig tid til at bygge, og holdet vil blive bygget. Fabrikken og vindtunnellen er fantastisk, men fabrikken skal der stadig arbejdes på, men det kunne være en mulighed. Hvis ikke, er Williams på vej op, så det er ikke et dårligt sted."