I dag sker det: Red Bull-chef Christian Horner skal igennem høring efter anklager

09/02/2024 11:03

|

Nicolai Steinicke

Foto: Mark Thompson/Getty Images
I dag skal Christian Horner forhøres omkring anklagerne om upassende adfærd.

Mest læste i dag

Red Bull-chefen Christian Horner skal møde til en høring på fredag, hvor han forbereder sig på at forsvare sig mod en anklage om "upassende opførsel". 

Den 50-årige teamchef "nægter fuldstændig" beskyldningerne, som blev fremsat af et andet medlem af personalet hos det britisk-baserede team. Det skriver ITV.

Red Bull, den østrigske energidrikvirksomhed, som ejer det i Milton Keynes-baserede team, bekræftede mandag, at en uafhængig undersøgelse var blevet iværksat, efter at man blev opmærksom på anklagerne. 

Det er ikke klart, hvor høringen vil blive afholdt, og en konklusion forventes ikke på dagen. "Efter at være blevet gjort opmærksom på visse nylige anklager, iværksatte virksomheden en uafhængig undersøgelse," sagde en talsperson for Red Bull. 

"Denne proces, som allerede er i gang, udføres af en ekstern specialistadvokat. Virksomheden tager disse sager yderst alvorligt, og undersøgelsen vil blive afsluttet så hurtigt som praktisk muligt. Det ville ikke være passende at kommentere yderligere på dette tidspunkt."

Horner har været chef for Red Bull, siden de trådte ind i Formel 1 for 19 år siden. I løbet af den tid har han overvåget syv verdensmesterskaber for kørere og seks konstruktørtitler. 

Holdet dominerede sidste sæson ved at vinde 21 af de 22 løb i 2023, da Max Verstappen forsvarede sin kørertitel. Uanset udfaldet af fredagens planlagte undersøgelse, har det kastet en skygge over starten på 2024-kampagnen, med Red Bull sat til at afsløre deres nye bil den 15. februar forud for pre-season test og det åbnende løb i Bahrain næste måned.