Kevin Magnussen kan få ny holdkammerat: F1-hold vil hente Nico Hülkenberg

17/12/2023 11:00

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Haas er i farezonen for at miste Nico Hülkenberg, da et andet hold viser stor interesse for den tyske kører.

Mest læste i dag

Haas-boss Günther Steiner kan ikke føle sig sikker på, at han kan holde fast i Nico Hülkenberg. Den tyske racerkører er nemlig havnet på radaren hos et andet hold, som ønsker at indgå en aftale med ham.

Hülkenberg har kontrakt med Haas i den kommende sæson, men derefter står det ham frit for at skifte. Og det kan naturligvis ikke udelukkes, at han beslutter sig for at gøre dette.

Ifølge RacingNews365 er han nemlig på radaren hos Sauber/Audi. Det schweizisk-baserede hold, som bliver overtaget af Audi i 2026, håber at kunne binde Hülkenberg til en aftale allerede fra 2025-sæsonen.

Hülkenberg er en meget erfaren racerkører, og kan derfor bidrage til udviklingen af Audis første Formel 1-bil. Tyskeren har allerede bekræftet, at han har været i forhandlinger med Audi. Men det er dog endnu ikke blevet til en underskrevet aftale.

Mediet RacingNews365 skriver, at han blev tilbudt et sæde hos Sauber i den kommende sæson, men det fik Haas sat en stopper for. De udnyttede nemlig en option i hans kontrakt, hvorfor den automatisk blev forlænget med et år.

Det er tydeligt, at Hülkenberg har den erfaring, som Audi efterspørger. Desuden har han også vist sig at være i stand til at præstere på højt niveau, på trods af hans alder. Derfor tyder det ikke på, at Audi og Sauber har noget at frygte i denne forbindelse.

Som følge af dette, så er Hülkenberg også i en meget ideel position. Han kan blive hos Haas i den kommende sæson, hvor han kan se deres udvikling an. Dernæst kan han beslutte sig for, om han vil tage imod et tilbud fra Sauber og Audi.

Dog forudsætter dette, at han bliver ved med at præstere på højt niveau. Formår han ikke at gøre dette, vil Suber/Audis interesse i ham naturligvis falde.