Tidligere F1-kører ikke i tvivl: Ender galt for Kevin Magnussen

Af: Nicolai Busekist

|

29/06/2024 19:00

Formel 1
Foto: Qian Jun/Getty Images
Den tidligere Formel 1-kører er ikke i tvivl om, at det ender helt galt for Kevin Magnussen.

Mest læste i dag

Kevin Magnussen kan være en 'fantastisk' fyr uden for banen, men Ralf Schumacher siger, at når visiret går ned, er alt det hele 'væk'. Han er også sikker på, at det vil give ham en karantæne, inden sæson er overstået.

Haas-kører Magnussen har skabt overskrifter af de forkerte årsager denne sæson. Faktisk er det gået så vidt, at hans handlinger har fået Formel 1-dommerne til at opfordre FIA til at stramme reglerne.

Magnussen har nu to gange fungeret som forsvarer for sin holdkammerat Nico Hülkenberg, hvilket har hjulpet ham med at score point. Faktum er dog, at han har overtrådt reglerne mens han gjorde det.

Hans handlinger i Jeddah mod Yuki Tsunoda og Alex Albon, hvor danskeren kørte uden for banen for at beholde sin position, blev ikke godt modtaget. Det endte med at give ham en tidsstraf. Dommerne var dog meget hårdere i deres dom i Miami på grund af hans gentagne overtrædelser.

Her blev Magnussen ramt af flere tidsstraffe for at overskride banens grænser, ligesom han fik vist et sort-hvidt flag ved tredje lejlighed, hvor han kæmpede for at forsvare sig mod Lewis Hamilton.

Ved slutningen af det korte løb blev han også tildelt strafpoint, hvilket bragte ham op på otte, mens yderligere to blev givet, da han kolliderede med Logan Sargeant i selve løbet. Det betyder, at han er oppe på 10. Derfor er han kun to point fra en automatisk løbsstraf.

"Det kommer til at ske i år, hvis han fortsætter sådan," sagde Schumacher til Formula1.de.

Magnussen mister ikke et eneste point før den 9. marts næste år. Derfor skal danskeren klare resten af denne sæson uden at få to yderligere strafpoint. Ifølge eksperter var han heldig ikke at få de to point i Monaco, da han kolliderede med Sergio Perez på første omgang.

Han stak næsen ind på indersiden af Red Bull på et tidspunkt, hvor man kunne argumentere for, at det var uklogt. De to kørere endte med at kollidere og røg ud af løbet, ligesom Hülkenberg også blev taget med. Dommerne besluttede ikke at straffe ham, men Schumacher mener, at Magnussen var skyld i det.

"Hvor ville Magnussen være kørt hen? Han ville have været på ydersiden i næste sving, så jeg forstod ikke meningen med det," sagde han.

Han sagde, at Magnussen altid vil 'køre hovedet først ind i muren', og tilføjede: "Uden for cockpittet er han ekstremt venlig og en fantastisk familiefar, men når visiret går ned, får man næsten indtrykket af, at nogle af de sædvanlige ting er væk."

"Man kan sige: Ja, Perez kunne have... Men hvorfor er Magnussen der med forhjulet? Han hører ikke hjemme der."

Magnussens kørsel har ført til flere rygter om hans fremtid hos Haas, der vil hente Oliver Bearman som en af deres to kørere. Da Hülkenberg er på vej til Audi, blev det først antaget, at Magnussen kunne få det andet sæt, men nu er Haas angiveligt interesserede i Esteban Ocon eller Valtteri Bottas.