Tadej Pogacar, som var Jonas Vingegaards nærmeste rival under Tour de France sidste år, har fået en sublim start på sæsonen.

Det må formodes, at Tadej Pogacar ikke blot har ligget på sofaen i vinterpausen. I hvert fald viste han en imponerende form, da mandag åbnede sin 2023-sæson med en sejr.

Her deltog han i Clasica Jaén Paraiso Interior, som er et mindre endagsløb i Spanien. Til trods for den beskedne størrelse, var der alligevel en del store navne, der var tilmeldt løbet.

Selvom der på papiret var flere navne, der kunne give konkurrence til Pogacar, viste det sig at være noget helt andet i selve løbet, hvor han dominerede over de 179 kilometers hårde terræn.

Selv en punktering undervejs, var ikke nok til at sætte en stopper for Pogacar, der kunne køre over målstregen som første mand.

Det kunne han gøre, efter at være kørt solo allerede fra 42 kilometer før mål, skriver Ritzau. Strækningen omkring målbyen Baeza var meget kuperet og bød på flere kilometer med dårlig grusvej, men heller ikke dette slog ham ud.

I forfølgergruppen, der bestod af otte mand, kunne man finde Andreas Kron og Mads Würtz Schmidt, men de måtte se i øjnene, at Pogacar simpelthen var for stærk til, at han kunne indhentes.

Den 24-årige slovener formåede at skabe et stort forspring på to minutter, da det var størst – og det blev vigtigt for ham, da han otte kilometer før mål punkterede, hvilket fjernede ca. 40 sekunder fra hans forspring.