Mange danske sportsstjerner gør det: Nu fortæller Mads Pedersen hvorfor

06/04/2024 21:00

|

Emil Martesen

Foto: Jean Catuffe/Getty Images
Holger Rune, Jonas Vingegaard, Caroline Wozniacki og Mads Pedersen er blot få af de danskere, der har gjort det.

Mest læste i dag

Det er vidst ingens næse gået forbi, at Mads Pedersen har fået lidt af en nøglerolle hos Lidl Trek-mandskabet. Det forstår man skam også godt, når man ser, at han gang på gang gør god figur i diverse cykelløb.

Senest blev det til en etapesejr i verdens største cykelløb og en 4. plads i VM i landevejscykling. Det er dog ikke kun i cykelsadlen, at den den danske cykelstjerne trækker alle overskrifterne.

Mads Pedersen er nemlig en af de danske sportsfolk, der altid er hudløs ærlig i interviews med medierne, og denne gang er altså heller ikke nogen undtagelse.

I komikeren, Christian Fuhlendorffs podcast 'Hva Så?!' var Mads Pedersen nemlig gæst, og lige netop her er folk generelt gode til at åbne op og fortælle lidt mere, end de ville gøre over for en journalist.

I dette tilfælde faldt snakken hurtigt over på cykling, men det var ikke det eneste.

En stor del af podcasten drejede sig ikke kun om timerne i feltet, men snarere det liv der skal leves, for at være professionel cykelrytter. Som med alt elitesport er det en livsstil, men efter samtalen kan man mærke at det slår bølger i alle dele af Mads' liv.

Og Mads Pedersen benyttede lejligheden til at fortsætte med sine hudløst ærlige udtalelser, da snakken faldt på penge:

"Jeg har fået hug, men jeg har også været fuldstændig ærlig med vores grund til at flytte til Schweitz, og det er sgu fordi at jeg har en kort periode til at lave mine penge (...)", lyder det fra Mads Pedersen, inden han fortsætter:

"Der er mange sportsstjerner, når de flytter, så kommer de med undskyldninger om at det er træningsforholdene der er bedre og alle sådan nogle ting. Og der vil egentlig hellere være ærlig med det samme, og så få sagt 'jeg har 10 år til at lave de penge jeg nu engang gør'. Og det skal jeg leve af resten af mit liv. Jeg skal starte fuldstændig forfra, når jeg er er færdig med min karriere. Jeg stoppede efter 9. klasse med at gå i skole, og gik all-in på det her, så jeg skal vitterligt starte fra nul igen, når jeg er færdig med at cykle. Så derfor er vi flyttet: for at spare penge i skat".