Efter voldsomt styrt: Nu kommer Jonas Vingegaards chef med opråb

Af: Nicolai Busekist

|

15/04/2024 10:25

På 4. etape af Baskerlandet Rundt var Jonas Vingegaard involveret i et meget voldsomt styrt. Det har nu fået hans chef, Richard Plugge, til at komme med et opråb.

Mest læste i dag

Det kan ende med at få store konsekvenser for Jonas Vingegaard, at han på 4. etape af Baskerlandet Rundt var involveret i et meget voldsomt styrt.

Tilsyneladende befinder den danske stjerne sig stadig på et hospital i Spanien, hvor han har været indlagt siden styrtet. Der har dog været meldinger om, at han er blevet tilbudt at blive fløjet hjem med et lægefly.

Vingegaard var ikke den eneste store stjerne, der kom slemt til skade i forbindelse med det store styrt. Det samme var tilfældet for Primoz Roglic og Remco Evenepoel, som også var blandt favoritterne til at vinde det spanske etapeløb.

Generelt har der i den seneste tid været en del alvorlige styrt i cykelsporten. Det har nu fået Richard Plugge til at komme med et meget klart opråb. Det sker i et interview med mediet Cyclingnews.

"Styrt ødelægger vores sport," lyder det kort og konkret fra den hollandske direktør.

Han kommer også med foruroligende nyt om Tour de France. Han mener, at der er en risiko for, at vi ikke får den længe ventede duel mellem Roglic, Vingegaard, Evenepoel og Tadej Pogacar.

"Alle så frem til den store duel i Tour de France mellem Jonas Vingegaard, Tadej Pogacar, Primoz Roglic og Remco Evenepoel. Nu får vi den måske ikke," siger han.

"Det ville være utrolig trist for sporten, hvis ingen af dem er i stand til at køre Tour de France. Vi er nødt til at gøre noget ved det."

Plugge slår også fast, at der bliver gjort for lidt for at passe på rytterne. Derfor mener han, at der er brug for handling - og det kan kun gå for langsomt.

Én ting er, at det kan ende med slemme skader, der kan skade det forretningsmæssige aspekt. Noget helt andet er, at det kan koste menneskeliv, som blandt andet var tilfældet med Gino Mäder, der mistede livet under Tour de Suisse sidste år.