Medie: Så meget tjener Jonas Vingegaard

Af: Nicolai Busekist

|

18/01/2024 13:02

Jonas Vingegaard er en velbetalt herre, men han er ikke den bedst betalte cykelrytter i verden.

Mest læste i dag

Der kan være rigtig mange penge at tjene, hvis man er en dygtig cykelrytter. Det er især tilfældet, hvis man kan prale af at være en af de bedste i verden.

Ingen kan være i tvivl om, at det er et prædikat, som Jonas Vingegaard stolt kan bære. Det har han bevist de seneste to sæsoner, hvor han blandt andet har vundet Tour de France.

Alligevel er han ikke den bedste betalte cykelrytter i verden. Ifølge La Gazzetta dello Sport er det Tadej Pogacar, der er indehaver af denne titel. Hos UAE Team Emirates har han nemlig en årsløn på 6 millioner euro, svarende til 44,7 millioner kroner.

Dermed er han bedre betalt end både Primoz Roglic og Vingegaard, som også er blandt de bedst betalte cykelstjerner i verden.

Roglic valgte sidste år at forlade Visma - Lease a Bike. I stedet skrev han under på en kontrakt med BORA - hansgrohe, og med til denne kontrakt hører en årsløn på 4,5 millioner euro. Det svarer til cirka 33,5 millioner kroner.

Næste mand på listen over de bedst betalte cykelryttere i verden, er Vingegaard. Hans nye kontrakt med Visma - Lease a Bike giver ham en årsløn på 4 millioner euro, svarende til cirka 29,8 millioner kroner.

Den danske stjerne deler 3.-pladsen på listen med verdensmester Mathieu van der Poel, der også har en årsløn på 4 millioner euro. Vingegaards holdkammerat tjener 3,5 millioner euro om året, svarende til 26,1 millioner kroner.

Det er selvfølgelig vigtigt at nævne, at der kun er tale om løn fra deres respektive hold. De fleste cykelryttere tjener også penge på sponsoraftaler og præmiepenge. Desuden får flere af rytterne også betaling for at deltage i bestemte løb.