Tadej Pogacar risikerede at blive udelukket fra Giro d'Italia

Af: Jesper Bengtson

|

25/05/2024 15:33

Cykling
Foto: Sergio Rojo / Shutterstock.com
Tadej Pogacar er kæmpefavorit til at vinde det prestigefyldte etapeløb.

Mest læste i dag

Tadej Pogacar er kæmpefavorit til at vinde årets Giro d'Italia.

Det er han også selv klar over, men alligevel har den markante favoritstatus fået ham til at lange ud.

"Det er lidt noget lort. Det er virkelig ikke fedt. Jeg synes, det er mangel på respekt overfor de andre ryttere," sagde ifølge Velo på et pressemøde, og fortsatte:

"Det handler ikke kun om mig og UAE (hans hold, red.). Der er ikke den store forskel, når det kommer til de store bjerge og lange løb. Alle er forberedt på det, og alle hold kommer for at køre om sejre. I medierne er det ofte bare bullshit."

Mens medierne har travlt med at pointere, hvor stor favorit sloveneren er, så er det kommet frem, at han risikerede at blive udelukket fra løbet.

Sådan skriver mediet DH Net.

Derfor risikerede Pogacar udelukkelse

Dagen efter Pogacars etapesejr den 5. maj, valgte sloveneren at dukke op på startpodiet iført en lyserød trøje og et par lilla shorts. Og det var tilsyneladende et stort problem.

Den lyserøde trøje symboliserer, at man fører klassementet, og under normale omstændigheder symboliserer en lilla trøje, at man er den rytter, som har skrabet flest point sammen.

Farvesammensætning fik nemlig UCI (det internationale cykelforbund, red.) til at stritte. Da det ikke er tilladt at kombinere de to farver, truede de Pogacar med at udelukke ham fra løbet.

RCS, som er arrangør af Giroen, havde dog tilladt den særlige kombination for at ære Grande Torino-holdet, som mistede livet i et flystyrt for 75 år siden.

UCI og RCS var altså ikke helt enige om, hvad der var tilladt, og hvad der ikke var. Det førte til en intens diskussion mellem parterne, som mundede ud i, at Pogacar måtte underkaste sig forbundets krav, hvorfor han endte med at køre i sorte shorts.