Tour de France-direktør ser Vingegaard som favorit: Men én rytter kan 'vende tingene på hovedet'

02/12/2023 18:22

|

Nicolai Busekist

Foto: Michael Steele/Getty Images
Tour de France-direktør Christian Prudhomme ser Jonas Vingegaard som en af de klare favoritter til at vinde Tour de France. Han vil dog ikke afvise, at tingene kan blive vendt på hovedet.

Mest læste i dag

Jonas Vingegaard kan se frem til at få stor konkurrence under næste års Tour de France. Ikke nok med, at han igen skal konkurrere mod Tadej Pogacar, så stiller både Primoz Roglic og Remco Evenepoel sandsynligvis også op.

Selvom Evenepoel er et af de største navne i cykelsporten, har han endnu ikke kørt Tour de France. Alt tyder dog på, at der bliver lavet om på dette i den kommende sæson.

Hvis Soudal - Quick-Step-rytteren beslutter sig for at deltage i Tour de France, skal han konkurrere med både Pogacar (UAE Team Emirates) og Vingegaard (Visma-Lease a Bike), der begge har vundet det franske etapeløb to gange.

Selvom det er hans første deltagelse i løbet, har Prudhomme en forventning om, at Evenepoel kommer til at 'sætte sine spor'. Dette ændrer dog ikke på, at han ser Pogacar og Vingegaard som de store favoritter til at vinde løbet.

"Det er klart, at Vingegaard og Pogacar bliver de store favoritter," sagde Prudhomme ifølge Sporza.

"Men Evenepoel har den x-faktor... Den der uventede og geniale ting. Han kan pludselig vende tingene på hovedet. Han kan vinde. Men det, der er sikkert, er, at han vil sætte sit præg på løbet og derfor også på den samlede sejr."

Sidste år havde Evenepoel en rigtig god sæson. Her vandt han ikke blot Vuelta a España, men blev også verdensmester i landevejscykling.

I år måtte han trække sig fra Giro d'Italia, som han var en af de store favoritter til at vinde. Det skyldes, at han blev smittet med coronavirus.

Han var også med i kampen om at vinde Vuelta a España, men her endte han med at tabe terræn til Jumbo-Visma-slænget. Alligevel var Prudhomme meget imponeret over at se, hvordan belgieren håndterede det spanske løb.

"Det slog mig, hvordan han var i stand til at komme tilbage efter et tilbageslag. Jeg troede, at han ville give op, men vi så det modsatte. Han lavede et skue med sine angreb," lød det.