Ingen Formel 1 til Frederik Vesti i denne omgang: Williams har truffet beslutning

06/12/2023 20:49

|

Henrik Rothenbücher

Foto: Wikipedia Commons
Williams har truffet deres beslutning, og det er desværre trist nyt for danske Frederik Vesti.

Mest læste i dag

Kort efter sæsonafslutningen ved Abu Dhabi Grand Prix er det sidste led i puslespillet for Formel 1-sæsonen 2024 faldet på plads.

Ifølge F1Technical, har Williams-teamet annonceret, at Logan Sargeant fortsætter hos holdet i 2024. Denne beslutning betyder, at der ikke er flere ledige pladser til den kommende Formel 1-sæson, hvilket efterlader den danske Forme 2-kører Frederik Vesti uden en plads.

Williams havde allerede en kontrakt med Alexander Albon for den kommende sæson, men deres rookie-kører Logan Sargeant var kun på en etårig kontrakt under sin debut-sæson. Trods en udfordrende første sæson, som inkluderede flere store uheld, har Williams nu bekræftet, at Sargeant beholder sit sæde for 2024-sæsonen.

Fik kun et point

Sargeant, der er født i Miami, havde et svært første år ved siden af sin erfarne holdkammerat Albon. Han scorede kun point én gang, mens Albon sluttede i pointene ved syv lejligheder. Williams sluttede som nummer syv i Konstruktørernes Mesterskab med i alt 27 point, hvoraf Albon indbragte 26.

Sargeants eneste point kom ved USA's Grand Prix, hvor han i første omgang sluttede som nummer 12, lige bag Albon. Da Lewis Hamilton og Charles Leclerc efter løbet blev diskvalificeret, rykkede Albon og Sargeant op på henholdsvis 9. og 10. pladsen. Dette resultat gjorde Sargeant til den første amerikanske kører, der scorede point i Formel 1 siden Michael Andretti ved det italienske Grand Prix i 1993.

"Jeg er glad for at fortsætte vores rejse med Logan ind i 2024-sæsonen. Logan har vist enormt talent under det massive pres på verdensscenen, hvilket gør ham til en perfekt match for vores team. Vi har stor tillid til hans evner og tror, at vi sammen kan opnå endnu større succes i den kommende sæson." udtaler Williams' teamchef, James Vowles.

Logan Sargeant var selv ovenud lykkelig for forlængelsen med Williams, hvor han håber, at han kan bidrage med flere point til teamet i den kommende sæson.