Træner afslører: Her er Jonas Vingegaards plan

Af: Nicolai Busekist

|

31/05/2024 10:54

Cykling
Foto: Lecker Studio / Shutterstock.com
Foto: Lecker Studio / Shutterstock.com
Jonas Vingegaard var ude for et voldsomt styrt under Baskerlandet Rundt tidligere i år. Det har skabt tvivl om hans deltagelse ved Tour de France.

Mest læste i dag

Jonas Vingegaard har et klart mål om at blive klar til Tour de France, som han skal forsøge at vinde for tredje gang i træk. Det er dog en kamp mod uret, da den danske stjerne fortsat er i gang med sin genoptræning efter det voldsomme styrt under Baskerlandet Rundt.

Første etape af Tour de France bliver afviklet den 29. juni, hvilket betyder, at han har under en måned til at blive klar. Han og Team Visma - Lease a Bike har en klar plan for, hvad han skal foretage sig den næste måned, så han - forhåbentligt - kan blive klar til den franske Grand Tour.

I år stiller han ikke til start ved Critérium du Dauphiné, som han ellers har haft for vane at gøre. I stedet er han rejst fra Mallorca til Tignes i Frankrig, hvor programmet står på højdetræning det næste stykke tid.

Jonas Vingegaards træner, Tim Heemskerk, fortæller til TV 2 Sport mere om planerne for den danske stjerne. For nuværende er det planen at blive i Tignes, hvor hans klare fokus er at forberede sig til Tour de France. 

Der er dog fortsat usikkerhed om, hvordan Vingegaard kommer til at reagere på højdetræningen. Derfor kan det ikke udelukkes, at de bliver nødt til at lave om på planerne. Men hvis det hele forløber, som det skal, skal han træne med holdet efter Dauphiné.

"Men hvis tingene går fremad, bliver han og træner med holdet efter Dauphiné. Og jeg håber virkelig, at vi med hårdt arbejde kan få det til at ske," siger Tim Heemskerk.

Hans styrt er noget, der stadig mærkes, men både Vingegaard og holdet arbejder intenst for at blive klar til Tour de France.

"Vi er stadig en måned fra Touren, og vi gør alt for at forbedre hans kondition og kropsvægt, og vi arbejder også med fysioterapeuten og vores styrketræner i forhold til at gøre skulderen, hvor han blev opereret, stærkere. Og det tager også energi. Han kommer sig stadig," siger Heemskerk.

Han fortæller også, at det i sidste ende er holdets ledelse, der skal beslutte, hvorvidt Vingegaard kan få det grønne lys til at køre Tour de France.