Christian Eriksen tilkendt millionerstatning

Af: Nicolai Busekist

|

09/07/2024 11:36

Fodbold
Foto: Tim Clayton/Getty Images
Christian Eriksen kan se frem til at få et større beløb ind på sin konto i nærmeste fremtid, da han er blevet tilkendt en millionerstatning.

Mest læste i dag

Christian Eriksen er næppe en mand, der mangler penge, da han tjener omkring 65 millioner kroner om året i Manchester United. Alligevel kan det ikke udelukkes, at han glæder sig over at have fået en millionbonus op til sommerferien.

Det skyldes, at den 32-årige stjerne er blevet tilkendt en erstatning på 1,45 millioner kroner, som bookmakeren Bet365 skal betale. Selskabet er blevet dømt i Landsretten for ulovligt at have udnyttet hans rettigheder i markedsføringssammenhæng. Det skriver Ekstra Bladet.

Det er bestemt ikke en ny sag. Tværtimod har den været længe undervejs, da den første kørte ved Handelsretten, hvor Bet365 blev dømt. Denne dom besluttede bookmakeren at anke, hvorfor sagen også skulle prøves ved Landsretten.

Mandag blev sagen afsluttet i Landsretten, hvor Bet365 blev dømt til at betale en samlet erstatning på 4,7 mio. kr. til 23 danske sportsstjerner. Fælles for dem alle er, at de har krænket deres rettigheder.

Sagen er blevet ført på vegne af de 23 sportsstjerner af Spillerforeningen. I Sø- og Handelsretten blev hver enkelt sportsudøver tilkendt 50.000 kr. pr. opslag, hvor de var blevet krænket.

Eriksen er den sportsstjerne, der står til at få den største erstatning, men han er langt fra alene om at få en pose penge udbetalt. Blandt andet er Kasper Schmeichel blevet tilkendt en erstatning på 350.000 kroner, mens Simon Kjær får 300.000 kr.

Der er flere andre danske stjerner, der har fået tilkendt en erstatning, hvoraf hovedparten af dem er en del af det danske landshold. Det omfatter blandt andet Pierre-Emile Højbjerg, Joachim Andersen, Thomas Delaney, Joakim Mæhle og Jannik Vestergaard.

Bet365 er også blevet dømt til at betale 200.000 kr. for sagsomkostningerne i Landsretten til Spillerforeningen, Danske Elitesportsudøveres Forening samt Håndbold Spiller Foreningen.