Ikke sket i 24 år: Nu skete det i EMs åbningskamp

Fodbold
Det er 24 år siden, at det sidst er sket, og nu skete det så under EM 2024.

Mest læste i dag

EM 2024 i Tyskland er startet og sikke et festfyrværkeri, det startede ud med.

Værtsnationen Tyskland lagde ud mod Skotland, og der gik ikke mange minutter, før den kamp mere eller mindre var afgjort.

Kampen bød på intet mindre end 6 scoringer, flere VAR-kendelser, vildt flotte mål og sidst men ikke mindst et rødt kort, som formentlig betyder enden på denne slutrunde for den skotske spiller.

Lige netop det røde kort er nemlig hvad denne artikel handler om, for det er nemlig første gang i 24 år, at en spiller bliver udvist i åbningskampen under en EM-slutrunde.

Første gang i 24 år

Da Watford-spilleren Ryan Porteous gik ned i en tofods-tackling inde i feltet, endte det ikke kun med et straffespark, der definitivt fik afgjort kampen, men også med et direkte rødt kort.

Det røde kort giver to spilledageskarantæne, og hvis Skotland ikke formår at spille sig videre ved EM-gruppespillet, så er det auf wiedersehen til Porteous for denne gang.

Porteous kan dog trøste sig selv lidt ved, at han ikke er den første spiller i historien til at trække et rødt kort i en EM-åbningskamp.

Dog skal vi 24 år tilbage i historien. Vi er i gang med åbningskampen mellem Belgien og Sverige under EM 2000, der blev afholdt i Belgien og Holland.

Goor havde bragt Belgien foran i det 43. minut, inden Emile Mpenza gjorde det til 2-0 i det 46. minut. Herefter scorede Mjällby til 2-1 for Sverige i det 53. minut, men Sveriges mulighed for point blev i den grad forringet, da Patrik Andersson indkasserede sit andet gule kort og fik dermed marche-ordrer af kampens dommer.

Du kan se målene fra kampen og udvisningen til Patrik Andersson herunder.