Pep Guardiola ikke i tvivl: Denne United-spiller gjorde forskellen

Af: Nicolai Busekist

|

27/05/2024 08:05

Fodbold
Foto: ph.FAB / Shutterstock.com
Foto: ph.FAB / Shutterstock.com
Manchester City-træner Pep Guardiola er ikke i tvivl om, hvilken Manchester United-spiller, der gjorde forskellen i FA Cup-finalen.

Mest læste i dag

Én spiller var nøglen til Manchester Uniteds overraskende FA Cup-sejr over Manchester City, ifølge Pep Guardiola.

I hvad der potentielt var Erik ten Hags sidste kamp som træner, chokerede United deres rivaler med en 2-1-sejr på Wembley lørdag.

I en af deres bedste præstationer i en ellers dårlig sæson, var United foran med to mål ved halvleg takket være de to unge stjerner, Alejandro Garnacho og Kobbie Mainoo.

Sidstnævnte blev senere kåret som kampens spiller for sin utrættelige indsats på midtbanen, mens kaptajn Bruno Fernandes og den kritiserede Marcus Rashford også fik ros.

På trods af et sent mål fra Jeremy Doku, leverede målmand Andre Onana også en fantastisk præstation med flere flotte redninger. Men der var især én spiller, der trådte frem, hvilket fangede Guardiolas opmærksomhed.

"Lisandro Martinez er en af de fem bedste midterforsvarere i verden," sagde City-træneren efter kampen ifølge Metro, og fortsatte:

"Han gjorde forskellen i denne kamp ved at spille bolde gennem vores forsvar."

Martinez vendte tilbage fra sin skade i tide til at starte på banen i finalen og var fremragende i 73 minutter, før han blev erstattet af Jonny Evans efter at have fået krampe.

Argentineren var en vital spiller for Ten Hag i Ajax og derefter i sin første sæson på Old Trafford, men har misset en stor del af denne sæson med skader, hvor han kun har spillet 14 kampe, heraf 11 fra start.

Det vides endnu ikke, om United har i sinde at give Ten Hag en chance i næste sæson. På det seneste har der dog floreret en del rygter om, at man er i gang med at lede efter en afløser for hollænderen.