Spansk storklub vil hente Pierre-Emile Højbjerg denne sommer

Af: Nicolai Busekist

|

09/07/2024 17:42

Fodbold
Foto: Clive Rose/Getty Images
Den spanske storklub har et rigtig godt øje til Pierre Emile-Højbjerg, som de ønsker at bringe til La Liga denne sommer.

Mest læste i dag

Der har været et væld af rapporter om Pierre-Emile Højbjerg og hans fremtid denne sommer. Alt tyder på, at han er færdig i Tottenham, hvorfor det i højere grad er hans kommende destination, der bliver spekuleret i.

Blandt andet har han været sat i forbindelse med et skifte til Borussia Dortmund, som siges at have et godt øje til ham. Ydermere har der også været rapporter om interesse fra klubber i Italien, hvilket kan sende ham til Serie A.

Nu lyder det, at den spanske storklub Atletico Madrid er klar til at hente den danske Tottenham-profil. Det skriver den spanske avis Mundo Deportivo, der også skriver, at de ser ham som et billigere alternativ til Mats Wieffer (Feyenoord), Ederson (Atalanta) og Matt O'Riley (Celtic).

Højbjerg er ikke en del af træner Ange Postecoglous planer og så egentlig ud til at forlade klubben allerede sidste sommer. Atletico var også interesseret dengang, men en aftale blev ikke afsluttet, hvorfor han tog et år mere i London.

Selvom han fik endnu en sæson i Tottenham, var det ikke spilletid, han fik mest af. Faktisk startede han kun inde i otte Premier League-kampe på tværs af hele sæsonen.

Han er en fremragende midtbanespiller, der kan dominere midten, vinde tacklinger og bryde linjerne. Og nu står Atletico klar til at tilbyde en udvej for danskeren, der sandsynligvis vil falde længere ned i hierarkiet i Tottenham, der har købt både Archie Gray og Lucas Bergvall.

Højbjerg er en af flere Spurs-stjerner, der ser ud til at forlade klubben denne sommer, da Postecoglou ønsker at forny sin trup for at kunne konkurrere om Premier League-titlen. Ryan Sessegnon og Japhet Tanganga har forladt klubben, mens Emerson Royal og Djed Spence forventes at følge efter.

Giovanni Lo Celsos tid i klubben er også slut, ligesom både Manor Solomon og Bryan Gil er også på vej ud. Richarlison kan også blive solgt, hvis et stort bud kommer. Flere Saudi Pro League-klubber er angiveligt interesseret i at hente ham.