Trist nyhed har set dagens lys: Lionel Messi i stor sorg

Af: Jesper Bengtson

|

06/05/2024 15:22

Fodbold
Foto: Mega Briggs/Getty Images
Foto: Mega Briggs/Getty Images
En trist nyhed er dukket op...

Mest læste i dag

Den argentinske fodboldlegende César Luis Menotti døde søndag i en alder af 85 år.

Den tidligere landstræner er kendt for at have revolutioneret fodbolden i både Argentina og internationalt, og hans indflydelse er ikke til at tage fejl af.

Menotti begyndte sin trænerkarriere lige efter han stoppede som spiller i 1970, og allerede fire år efter, i 1974, overtog han posten som landstræner.

I 1978 førte han landet til dets første VM-trofæ nogensinde.

Selvom Menotti afsluttede sin trænerkarriere i 2007, var han ikke færdig med fodbold. Fra 2019 til 2023 var han direktør for det argentinske landshold, hvilket vidner om, at hans engagement i fodbold aldrig hørte op.

Hans bortgang er et stort tab for sporten, men hans arv lever videre og vil fortsat inspirere kommende generationer af spillere og trænere.

Messi reagerer

Fodboldverdenen har reageret med sorg over tabet af Menotti.

Både FIFA og FC Barcelona har hyldet hans bidrag til sporten, og Lionel Messi nu også udtrykt sin sorg på Instagram, hvor han skriver:

"En af de største i fodboldens verden har efterladt os. Kondolencer til hans familie og elskede. Hvil i fred."

Rygtes væk

Lige nu spiller Messi i Inter Miami, men rygterne går på, at en europæisk storklub inden længe får selskab af den lille troldmand.

Sagen er nemlig den, at den argentinske legende angiveligt overvejer en tilbagevenden til Barcelona, hvor han tidligere har haft stor succes.

Den catalanske journalist Guillem Balague, som også er forfatter til Messis biografi, afslørede dette i et interview med El Nacional de Catalunya.

Det kan du læse meget mere om i artiklen herunder.