Det kommer Sergio Perez' nye kontrakt til at betyde for Max Verstappen

Af: Jesper Bengtson

|

29/06/2024 13:00

Formel 1
Foto: Eric Alonso/Getty Images
Perez har nu kontrakt med Red Bull frem til 2025.

Mest læste i dag

Sergio Perez har netop forlænget sin kontrakt med Red Bull - men hvad betyder det for Max Verstappens fremtid hos teamet.

Svaret er ifølge Racing News 365 ret simpelt: Det får nemlig ingen betydning.

Verstappen har altid haft det fint med sine holdkammerater, og det skyldes nok blandt andet, at han primært fokuserer på sine egne præstationer.

"Jeg fokuserer alligevel primært på mig selv, og hvad jeg kan," har han tidligere udtalt.

Perez kommer ikke til at udfordre hierarkiet i Red Bull, hvorfor der stadig er en klar rollefordeling mellem de to kørere.

Red Bulls strategi

Red Bulls beslutning om at beholde Perez vidner om, at de satser på varighed og kontinuitet. I en tid med usikkerhed inden for organisationen, kan Perez' forlængelse give en tiltrængt stabilitet.

Holdet kender allerede Perez' styrker og svagheder, både på og uden for banen, hvilket eliminerer usikkerheden ved at indhente en ny kører.

På trods af lejlighedsvise spændinger, som under det brasilianske Grand Prix i 2022, fungerer samarbejdet mellem Perez og Verstappen generelt godt.

For Red Bull er harmoni mellem kørerne ikke ligegyldig.

Et velfungerende partnerskab mellem Verstappen og Perez kan give teamet den nødvendige ro til at fokusere på at forbedre deres præstationer yderligere.

Alt i alt ser Perez' kontraktforlængelse ud til at være et strategisk træk fra Red Bull, som derned både sikrer stabilitet og fortsat succes for teamet.