Ekspert med klar opfordring til Kevin Magnussen

Af: Jesper Bengtson

|

08/06/2024 15:32

Formel 1
Foto: Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images
Læser du med, Kevin Magnussen?

Mest læste i dag

Hvis Kevin Magnussen pådrager sig to strafpoint herfra, sikrer han sig en karantæne i et Formel 1-grandprix.

Den danske kører fra Haas-holdet har allerede samlet ti strafpoint indtil videre i sæsonen, hvilket nu betyder, at han er meget tæt på at blive udelukket i en weekend.

Jens Hansen, der er Formel 1-kommentator på Viaplay, mener ikke, at Magnussen bør ændre sin kørestil af frygt for karantæne. Han påpeger over for TV 2 Sport, at danskeren og hans hold, Haas, har bedre af at starte forfra:

"Han har så mange strafpoint nu, at det i mine øjne ikke giver mening at køre henholdende. Så er det bedre for Kevin og Haas, at han tager karantænen og får sine point nulstillet", lyder det.

Ifølge det nuværende strafpointsystem, der blev indført i 2014, bliver en kører udelukket fra det næstkommende grandprix, hvis han opnår 12 strafpoint inden for 12 måneder.

Indtil nu er ingen kørere blevet udelukket på den baggrund.

Magnussen havde op til denne sæson ikke fået ét eneste strafpoint, og Jens Hansen mener, at der må være nogen, der 'har et horn i siden' på den danske Formel 1-stjerne.

Det er dog værd at nævne, at Magnussen ofte har været involveret i omstridte episoder, hvor han har forsvaret sin holdkammerat, Nico Hülkenbergs, placering.

Hvad den nuværende situation betyder for danskerens Formel 1-fremtid, er svært at spå om, men Jens Hansen tror ikke, at det vil påvirke ham negativt at få en karantæne - tværtimod:

"Jeg tror faktisk, at der er en større risiko for, at det påvirker Kevins fremtid negativt, hvis han kører for henholdende, end hvis han løber ind i en karantæne", lyder det fra eksperten, som dermed opfordrer Magnussen til at køre, som han plejer.