Günther Steiner afslører: Derfor forlod jeg Haas

26/02/2024 15:30

|

Nicolai Steinicke

Steiner taler nu ud om afskeden.

Mest læste i dag

Efter at være blevet udnævnt som teamchef for det nye Haas F1 Team i 2014, nød Guenther Steiner otte år (2016-2023) som holdchef. Men nu vil fanfavoritten indtage en helt ny rolle som F1-ekspert, efter at han chokerende meddelte sin afgang fra Haas i begyndelsen af året.

Den italienske favorit blev erstattet af Ayao Komatsu, en japansk ingeniør, der tidligere har arbejdet som teamets Trackside Engineering Director. Gene Haas, teamets ejer, har tidligere udtalt, at Steiners afgang "handlede om præstationer," hvilket synes at være en rimelig forklaring, specielt i lyset af de mange mislykkede opgraderinger teamet oplevede gennem 2023-sæsonen. Det skriver Formula Nerds.

Imidlertid er en ny årsag til Steiners afgang for nylig kommet frem. Ifølge F1-journalisten Jack Plooij på Ziggo Sports Race Café, fortalte Steiner ham den egentlige årsag til sin afgang. Plooij citeres for at sige: "Han sendte mig en besked. Han sagde 'Jack, sig det alligevel,'" om denne tidligere ukendte årsag. Plooij afslørede, at Steiner havde fundet en sponsor til 20 millioner, men Gene Haas ville ikke acceptere aftalen. Steiner ønskede nogle aktier for derefter at forblive i teamet og se længere ind i fremtiden, men Haas afviste ideen, hvilket fik Steiner til selv at trække stikket.

Denne afsløring rejser spørgsmålet om, hvorvidt Steiners afgang virkelig handlede om ønsket om mere magt og sikkerhed i forhold til sin position i teamet, eller om det var Haas' seneste præstationer, der lå til grund. Haas F1 Team har ikke afsluttet uden for de nederste tre i konstruktørernes mesterskab siden 2018.

Selvom Steiner ikke længere vil være at finde på pitmuren denne sæson, vil han stadig være til stede i paddocken, men i en ny rolle som F1-ekspert. Det er bekræftet, at han vil optræde ved flere løb for forskellige udsendere, herunder løbene i Bahrain, Australien, Ungarn, Belgien, Holland, Italien, Aserbajdsjan og Las Vegas.

Om sin nye rolle som ekspert sagde Steiner: "Så længe man forbliver professionel omkring det, er man nødt til at have en mening. Man kan ikke sige, at alt er godt. Jeg vil forsøge at forblive faktuel. Jeg begynder aldrig med at irritere nogen. Faktisk er det modsatte tilfældet. Jeg ønsker ikke at irritere nogen i mit liv [mere]. Jeg gør det uden at forsøge."

Han fortsatte med at forklare, at han har en mening, som han opnår uden at forsøge, men denne mening er ikke rettet mod nogen specifik person. "Jeg er ikke typen, der dømmer folk. Jeg forklarer blot fakta. Jeg er den sidste, der dømmer folk," sagde han.

Med hensyn til en potentiel tilbagevenden til at arbejde indenfor sporten afslører Steiner, at han "taler med nogle få personer," men han er ikke ivrig efter at hoppe på enhver mulighed. Selvom han indrømmer, at hans valgmuligheder ikke er mange, kan han stadig "vælge i øjeblikket."