Særlig Mercedes-klausul kan få betydning for Lewis Hamiltons tid hos Ferrari

09/02/2024 19:09

|

Nicolai Busekist

Foto: Jose Breton - Pics Action / Shutterstock.com
Mercedes fik indskrevet en særlig klausul i deres kontrakt med Lewis Hamilton, som kan få betydning for hans tid hos Ferrari.

Mest læste i dag

Det kom som et stort chok for mange, da det blev meldt ud, at Lewis Hamilton havde skrevet under på en aftale med Ferrari. Det betyder, at han snart tager hul på sin sidste sæson med Mercedes, hvor han har været i over et årti.

Det italienske hold har længe haft et godt øje til Hamilton, og nu har de endelig landet en aftale med ham. Den britiske stjerne har desuden indrømmet, at det er en 'drengedrøm', som han endelig kommer til at få indfriet.

Den 39-årige kører brugte en klausul i sin kontrakt med Mercedes, der ellers stod til at udløbe ved udgangen af 2025-sæsonen. I stedet har han ifølge The Sun underskrevet en toårig aftale med Ferrari, der har en værdi på over 100 millioner pund.

Det samme medie melder, at Mercedes var kloge nok til at plante en særlig klausul i deres kontrakt med Hamilton. Denne klausul sikrer, at den britiske stjerne ikke får lov til at tage nogen med sig til Maranello.

Der har ellers været forlydender om, at både han og Ferrari skulle have interesse i at bringe hans løbsingeniør Peter 'Bono' Bonnington til Italien. Men nu står det klart, at det ikke kommer til at ske.

Ifølge mediet PlanetF1 er det blevet bekræftet, at en sådan klausul eksisterer. 

Det er da heller ikke unormalt, at holdene indskriver disse klausuler i deres aftaler. Det samme var tilfældet, da Sebastian Vettel besluttede sig for at forlade Red Bull.

Her havde han faktisk et ønske om at tage sin løbsingeniør Guillaume 'Rocky' Rocquelin med sig til Ferrari i 2015. På grund af klausulen, var det dog ikke muligt for ham.

For Hamilton betyder det, at han efter mange år skal vænne sig til at samarbejde med en anden løbsingeniør. Derfor kommer det med stor sandsynlighed til at være lidt af en omvæltning for ham.