Tidligere Formel 1-verdensmester vil have Kevin Magnussen udelukket

Af: Nicolai Busekist

|

06/06/2024 15:42

Formel 1
Foto: Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images
Hvis det står til den tidligere Formel 1-verdensmester, er der ikke noget at rafle om: Kevin Magnussen skal udelukkes.

Mest læste i dag

Den tidligere Formel 1-verdensmester Jacques Villeneuve har opfordret til, at Kevin Magnussen bliver udelukket fra Canadas Grand Prix.

Dette sker som en reaktion på hans rolle i en stor kollision med Sergio Perez under Monacos Grand Prix i sidste måned. Sammenstødet skete på første omgang af løbet og tvang begge kørere til at trække sig.

Hændelsen udløste en heftig debat, da mange mener, at Haas-køreren bør straffes retrospektivt for sin rolle i det grimme sammenstød, skriver Express. Tidligere verdensmester Villeneuve gav skylden til den danske racerkører og opfordrede til, at han bliver diskvalificeret fra weekendens løb i Canada.

"Hvis du vil køre side om side, skal du være side om side - ikke din frontvinge ved de bagerste hjul. Hvad handler det om?" sagde han ifølge Daily Star.

"Faktum er, Magnussen ikke gik ud af bilen og sagde: 'Undskyld, jeg begik en kæmpe fejl'. I stedet antydede han, at det burde have været den anden vej rundt."

Det var tydeligt, at Villeneuve var meget overrasket over denne holdning fra Magnussen, som han kaldte for en 'total mangel på forståelse'.

"Undskyld mig? Hvilken planet lever vi på? Den totale mangel på forståelse fra Magnussens side forbløffer mig. Vi er i Formel 1. Det er ikke Formel 4, hvor en 15-årig måske ikke har den forståelse endnu," sagde han.

Han tøvede heller ikke med at give udtryk for sin skuffelse over, at Magnussen ikke blev straffet for at have været skyld i den store kollision.

"Og det faktum, at han ikke engang blev straffet, viser, at systemet ikke er neutralt. Hvis han var blevet straffet, ville han være blevet udelukket i et løb. De besluttede ikke at gøre det. Hvorfor have reglen på plads?" lød det fra Villeneuve.

"Det var massivt. Det var farligt. Det var latterligt. Og han var på en 17.- eller 18.-plads eller noget. Han gik ikke engang efter føringen. Kom nu. Første omgang og du kan ikke engang bedømme det. Det er vanvittigt."

FIA erklærede, at sammenstødet ikke var andet end en 'racing incident', hvilket reddede Magnussen fra karantæne. Danskeren har allerede optjent 10 strafpoint på sin superlicens inden for et år. Hvis han får to mere, vil han blive udelukket fra et løb.