Toto Wolff slår fast efter rygter: Denne kører kommer ikke til at afløse Lewis Hamilton

Af: Nicolai Busekist

|

25/06/2024 15:49

Formel 1
Foto: Jay Hirano Photography / Shutterstock.com
Mercedes har endnu ikke fundet en afløser for Lewis Hamilton, hvorfor der naturligvis har været mange rygter om dette.

Mest læste i dag

Det ser ud til, at det stadig er Kimi Antonelli, der er favorit til at overtage Lewis Hamiltons sæde hos Mercedes. Intet er dog afgjort, og derfor fortsætter der også med at være rygter om andre kørere.

Det er sjældent, at Mercedes-boss Toto Wolff gider at kommentere på rygter, men denne gang har han gjort det. Dermed har han også slået fast, at en kører, der er blevet rygtet til Mercedes, ikke er med i deres overvejelser.

Esteban Ocon har på det seneste været nævnt som en kortsigtet kandidat for Mercedes. Han er et produkt af deres akademi, og har tidligere tilbragt en sæson som deres reservekører i 2019, hvor han var mellem to sæder hos hhv. Racing Point og Renault.

Wolff og Mercedes har taget sig af Ocons karriere siden da. Og den franske kører, der tjener over 800.000 kroner om ugen, har 'viftet med flaget' for at indikere sin tilgængelighed i næste sæson.

Døren er åben for Ocon, da han og Alpine er nået til enighed om at ophæve hans kontrakt. Derfor er han ikke garanteret et sæde i den kommende sæson. På papiret kan han være en attraktiv mulighed for flere hold, da han har opnået en sejr og fire podieplaceringer fordelt på 140 løb.

Men i en samtale med ORF har Wolff stort set udelukket muligheden. Selvom han siger, at Mercedes holder deres muligheder åbne, er Ocon ikke i øjeblikket en del af deres overvejelse.

Den 27-årige kan have skadet sit omdømme ved Monaco Grand Prix sidste måned. Ved at ignorere holdets instruktioner forsøgte han en overhaling af holdkammerat Pierre Gasly på første omgang, hvilket førte til dramatisk kontakt mellem de to kørere.

"Jeg ser det ikke ske lige nu. Men vi vil holde beslutningen åben så længe som muligt for at forblive fleksible," sagde Wolff om en mulig genforening med Ocon ifølge F1 Oversteer.