Trist nyt for Günther Steiner

Af: Jesper Bengtson

|

16/06/2024 20:00

Formel 1
Foto: Shutterstock.com
Det har nok været sjovere at være Günther Steiner, end det er lige nu.

Mest læste i dag

Det er kun få uger siden, at Günther Steiner valgte at sagsøge sin tidligere arbejdsgiver Haas, og nu ser kontroversen ud til at eskalere yderligere.

Haas har nemlig valgt at gå til modangreb ved at sagsøge deres tidligere teamchef.

Sådan skriver Ekstra Bladet via mediet Autosport.

Konflikten centrerer sig omkring Steiners nye bog, 'Surviving to Drive'. Haas mener, at deres varemærker og design er blevet uretmæssigt anvendt i bogen uden deres samtykke:

"I 2023, uden tilladelse eller samtykke fra Haas Automation, har Steiner forfattet, markedsført, reklameret for, solgt, distribueret og tjent penge på 'Surviving to Drive', som ulovligt har brugt og vist og fortsætter med at bruge og vise Haas Automations varemærke og produktdesign til gavn for Steiners personlige finansielle vinding og ulovlige indtjening", står det i sagsdokumenterne ifølge Autosport.

Ifølge mediet har Haas gjort et forsøg på at løse konflikten udenfor retssalen, men Steiner har angiveligt ikke truffet nogen foranstaltninger for at afbøde eller stoppe de krænkende handlinger.

"Haas Automation har varslet Steiner om søgsmålet, men har til dato ikke gjort noget for at standse eller afbøde sine krænkende handlinger, hvilket nødvendiggør en øjeblikkelig retssag", lyder det.

Under Steiners ledelse har Haas kæmpet med at levere konkurrencedygtige resultater i Formel 1, hvilket kulminerede i en skuffende præstation i 2023, hvor de endte som nummer chok med kun 12 point.

Mens den juridiske proces er i gang, venter motorsportsverdenen på at se, hvilke konsekvenser dette vil have for både Steiner og Haas fremadrettet.