Trist nyt for Max Verstappen: Står over for hård straf i Formel 1

Af: Jesper Bengtson

|

27/06/2024 18:37

Formel 1
Foto: motorsports Photographer / Shutterstock.com
Åh nej...

Mest læste i dag

Årets Formel 1-sæson har taget flere uventede drejninger allerede.

Max Verstappen var uovervindelig i starten, men efterhånden som sæsonen er skredet frem har McLaren, Mercedes og Ferrari har mindsket Red Bulls tidligere store fordel.

Samtidig skal det nævnes, at Verstappen står over for en mulig straf, der kan få betydelige konsekvenser for hans mesterskabschancer.

Sådan skriver mediet Tvazteca.

Den hollandske kører risikerer en straf på 10 pladser længere tilbage til et af de kommende grandprixer, hvis Red Bull vælger at integrere en ny motor.

Såfremt teamet vælger gøre dette, vil det være Verstappens femte motor i sæsonen, hvilket overskrider det tilladte antal på fire.

Verstappen oplevede motorproblemer under træningen til det canadiske Grand Prix, og selvom problemerne virkede elektriske, blev motoren sendt til analyse hos Honda i Japan.

Efter flere ugers undersøgelse har Honda ikke fundet en løsning, hvilket tyder på, at motoren muligvis er permanent ude af drift. Det ville tvinge Red Bull til at bruge en femte motor, hvilket udløser den nævnte straf.

"Vi bliver nødt til at se, hvordan det udvikler sig i de næste løb, men jeg tror, det er uundgåeligt, at vi bliver nødt til at skifte motor på et tidspunkt," lyder det fra Red Bulls teamchef, Christian Horner.

En sådan straf ville være et alvorligt slag for Verstappen og Red Bull, da konkurrenterne har lukket hullet til dem. At tabe point på dette tidspunkt i sæsonen kunne potentielt sætte mesterskabet i fare.

Fremtiden for Red Bulls dominans i sæsonen afhænger nu af holdets evne til at navigere den tekniske udfordring, de står over for.