Henrik Møllgaard er ikke udtaget til landsholdet: Her er Nikolaj Jacobsens forklaring

Af: Jesper Bengtson

|

12/05/2024 12:42

Foto: Wikimedia Commons
Henrik Møllgaard er ikke med.

Mest læste i dag

Lige nu er der omtrent to måneder til, at OL bliver skudt i gang.

Landsholdsspillerne er derfor ved at træde ind i en sidste, afgørende fase, hvorfor det gælder om at overbevise Nikolaj Jacobsen om, at de skal med til de olympiske lege.

Til samlingen, som er i gang lige nu, byder programmet på fem træninger og to træningskampe mod Norge og Kroatien; to hold, som de danske herrer efterhånden kender særdeles godt.

Da truppen blev offentliggjort på danskhåndbold.dk, var der flere der spærrende øjnene op. Nikolaj Jacobsen sagde følgende, om tankerne bag sammensætningen af den 18 mand store trup:

"Jeg skal bruge ugen på at se, hvilke muligheder vi har til OL, når vi kun må have 14 spillere på holdkortet, og hvilke opstillinger vi kan bringe i spil."

To af de spillere, der var med til at sikre dansk EM-sølv i januar, men som ikke er med til samlingen, er Mikkel Hansen og Henrik Møllgaard. Årsagen til, at de får lidt fri, er, at Nikolaj Jacobsen ikke vil risikere at overbelaste dem.

"Mikkel er ikke klar til sådan en uges landsholdssamling på nuværende tidspunkt. Han skal først spille noget mere, og Aalborg har også nogle svære og hårde kampe efterfølgende. Så derfor skal vi tænke os godt om på det her tidspunkt af sæsonen", lyder det fra landstræneren.

Håndboldherrerne spillede i går mod Norge, og senere i dag møder de Kroatien.