Nu er det officiel: Mikkel Hansen er ikke helt færdig endnu

Af: Nicolai Busekist

|

03/07/2024 12:38

Håndbold
Foto: katatonia82 / Shutterstock.com
Mikkel Hansen har egentlig indstillet sin karriere som håndboldspiller, men han har endnu ikke helt færdig med at spille.

Mest læste i dag

Mikkel Hansen har spillet sin sidste kamp på klubniveau. Tidligere i år afslørede han, at han ville indstille sin karriere denne sommer, hvilket nærmer sig med hastige skridt.

Nu står det dog klart, at han ikke er helt færdig endnu. Han kan nemlig glæde sig over at runde sin karriere af ved OL, da han er en del af landstræner Nikolaj Jacobsens trup, der består af i alt 14 spillere.

Det betyder, at den 36-årige Mikkel Hansen får lov til at stoppe sin karriere på den helt store scene i Paris. Havde han ikke fået en plads i OL-truppen, ville hans karriere allerede være slut, da han har spillet sin sidste kamp på klubplan.

Mikkel Hansen var med til at sikre Aalborg Håndbold det danske mesterskab i sin sidste sæson. Han førte dem også til Champions Leagues Final 4-finalen, hvor de dog ikke kunne slutte med en titel. Til gengæld blev han topscorer i finalen med otte mål.

Den levende legende kan bryste sig af at have vundet alt, hvad der er værd at vinde med Danmarks landshold. I 2012 var han med, da Danmark vandt EM, ligesom han var med til at vinde OL-guld i 2016. Desuden har han været med til at vinde VM hele tre gange i træk.

Ikke nok med det, så har han også høstet medaljer, der ikke har været guld. I alt er det blevet til fem sølvmedaljer og en bronzemedalje på tværs af EM, VM og OL.

De seneste år har han været en del af landsholdet, men hans rolle er blevet mindre. Det skyldes, at yngre spillere som Mathias Gidsel og Simon Pytlick har taget over. Dette ændrer dog ikke på, at han skal med til OL i år.