Holger Rune stod med det ene ben ude af French Open: "Det var fuldstændig vanvittigt"

Af: Nicolai Busekist

|

31/05/2024 09:52

Tennis
Foto: Juarez Santos / Shutterstock.com
Foto: Juarez Santos / Shutterstock.com
Torsdag aften var Holger Rune meget tæt på at blive slået ud af French Open, men han fandt sit absolut bedste niveau frem, da der virkelig var brug for det.

Mest læste i dag

Holger Rune spillede torsdag aften dansk tid mod italienske Flavio Cobolli ved French Open. Det var en lang kamp, der strakte sig over næsten fire timer, hvor Rune viste både noget af det bedste og værste, han har at byde på.

Han fik en rigtig god start på kampen, men i takt med, at den skred frem, begyndte tingene at ændre sig. Derfor var den 21-årige danske tennisstjerne meget tæt på at blive slået af sin italienske modstander, men i sidste ende kunne han trække sig sejrrigt ud af kampen.

I den afgørende tiebreak kom Rune bagud med intet mindre 0-5. Derfor er det svært at komme udenom, at det så rigtig sort ud for ham. Alligevel formåede han at få vendt det hele på hovedet, så han til sidst kunne serve sig til en sejr over Cobolli.

"Det var fuldstændig vanvittigt. Det er én af de sværeste sejre, jeg har haft. Det er helt deroppe. Der var rigtig mange intense øjeblikke," sagde han til B.T. efter kampen.

Han forklarede også, at han tænkte på noget helt særligt, da han kom bagud i tiebreaken. Han tænkte nemlig på en helt særlig tiebreak, som Roger Federer havde spillet og vundet under Australian Open - og det var nok til at få styr på nerverne, så han kunne fokusere på sit spil.

"Jeg fik ikke en god start på tiebreaken, men derefter slog jeg hjernen fra og gik dybt på slagene. Og jeg kom også i tanke om engang, hvor Roger Federer vandt et matchtiebreak Australian Open, hvor han var meget rolig. Så det sagde jeg til mig selv," afslørede han.

Kampen måtte ud i fem sæt, inden en vinder blev fundet. Rune endte med at vinde med cifrene 6-4, 6-3, 3-6, 3-6, 7-6.