Sådan kan Jannik Sinner blive verdensetter i juni

30/03/2024 18:03

|

Nicolai Busekist

Foto: Victor Velter / Shutterstock.com
Jannik Sinner har kurs mod at blive verdens bedste tennisspiller, og hvis alt flasker sig, kan det ske allerede i juni.

Mest læste i dag

Sinner nød en ubesejret stime på 16 kampe i starten af året. Han vandt sin første Grand Slam-titel ved Australian Open, hvilket afsluttede et næsten halvt århundredes ventetid på, at en italiensk mand opnåede dette.

Og i sin første turnering som Grand Slam-mester var han uovervindelig i Rotterdam. Sinner er siden steget til at blive nummer 3 i verden. Men det er ikke hans loft. Hvis han vinder Miami Open denne uge, vil han overhale Carlos Alcaraz på 2.-pladsen.

Den 22-årige er i en god position til at blive den nye verdensetter om få måneder. På grund af Novak Djokovics uheldige start på 2024, har Sinner en gylden mulighed for at stige til tops på listen.

Hvordan kan Sinner blive den nye verdensetter?

Sinner har været den bedste spiller i de sidste ni måneder, hvilket kan bekræftes af Olympics-listen, som han officielt tog kontrol over efter at have nået finalen i Miami. For nuværende er også øverst på ATP-racelisten, som tæller point akkumuleret i den nuværende sæson.

At vinde Miami Open vil fremskynde processen med at blive nummer 1 i verden, men det påvirker ikke Sinners bud det mindste, selvom han skulle tabe til Grigor Dimitrov søndag.

For det første vil Sinner, Novak Djokovic og Carlos Alcaraz kæmpe om pladsen som nummer 1 under den europæiske del af grussæsonen. Af de tre spillere, er det italieneren, der skal forsvare færrest point.

Selvom grus er Sinners mindst foretrukne underlag, er der et stort pres på Djokovic og Alcaraz for at hente flere point end Sinner.

Sinner skal kun forsvare 585 point de næste to måneder. Djokovic skal forsvare flest point, takket være hans succes ved Roland Garros sidste år (2.315 point), mens Alcaraz skal forsvare 2.265 point.

Hvis Sinner kan hente det samme antal point som sine to rivaler på grus, eller endda en smule mindre, vil han opretholde afstanden mellem sig selv og dem. Ifølge Tennis Infintiy vil det være nok til at krone ham som den nye verdensetter mandag den 10. juni, hvilket er det tidligste tidspunkt, hvor han kan overhale Djokovic.