Trods tidligt exit: Holger Rune tjente millionbeløb under French Open

Af: Nicolai Busekist

|

29/06/2024 17:30

Tennis
Foto: Victor Velter / Shutterstock.com
Årets French Open var ikke den store succes for Holger Rune, men det betyder ikke, at han måtte rejse tomhændet hjem.

Mest læste i dag

Holger Rune har været meget åben om sine mål. Han har et mål om at blive den bedste tennisspiller i verden. Og han har et klart mål om at vinde Grand Slam-titler.

Tidligere i år slog han fast, at det helt store mål for denne sæson var at vinde French Open. Sådan skulle det dog ikke gå for den 21-årige dansker.

Derimod måtte han forlade den franske Grand Slam-turnering allerede i fjerde runde. Her blev han slået ud af Alexander Zverev, som er en af de mest formstærke spillere for tiden.

Rune spillede ikke en dårlig kamp, men han formåede ikke at udnytte sine chancer. Det gjorde, at det i sidste ende var Zverev, der kunne forlade kampen med en sejr. Det krævede dog, at de spillede alle fem sæt, inden de fandt en vinder.

Selvom han ikke vandt den store turnering, som han havde et mål om, kunne han alligevel forlade turneringen med en solid pose penge. Det kan den unge dansker dermed se som en form for plaster på såret.

I år blev der nemlig givet 250.000 euro i præmiepenge til alle spillere, der nåede til fjerde runde af French Open. Det svarer til lidt over 1,8 millioner kroner.

Der har altid været mange penge at hente i Grand Slam-turneringerne, hvilket også er tilfældet for French Open. Det kræver dog, at man når længere end fjerde runde, hvis man vil vinde de helt store beløb.

Ifølge TennisUpToDate kunne Rune rejse hjem med 1,8 millioner kroner mere på sin bankkonto. Havde han vundet turneringen, som var hans mål, havde det i stedet sikret ham en præmie på 2,4 millioner euro. Det svarer til 17,9 millioner kroner.