Oleksandr Usyk kan blive frataget bælte efter sejr over Tyson Fury

Af: Nicolai Busekist

|

20/05/2024 13:14

Boksning
Foto: Dmytro Larin / Shutterstock.com
Foto: Dmytro Larin / Shutterstock.com
Oleksandr Usyk er ubestridt verdensmester i sværvægt, men han kan ende med at blive frataget et af sine bælter.

Mest læste i dag

Oleksandr Usyk er blevet kåret som den ubestridte verdensmester i sværvægt, men det ser ud til, at han kan ende med at miste en af sine titler, før han overhovedet træder tilbage i ringen.

Den 37-årige ukrainer vandt over Tyson Fury i et spændende opgør om alle bælter i sværvægtsdivisionen i Saudi-Arabien, hvor han vandt på en split decision med dommernes score på 115-112, 113-114, 114-113.

Selvom Usykf for nu kan nyde sin sejr, vil han snart blive frataget IBF-titlen, da Filip Hrgovic, som længe har været obligatoriske udfordrer og har ventet på en kamp, ikke vil vente på en aftalt returkamp mod Fury.

Hvis alt går efter planen, skal Usyk og Fury mødes igen i oktober, hvor den britiske bokser søger hævn. Dog vil IBF-titlen blive opgivet før da og derefter være tilgængelig, når Hrgovic møder Daniel Dubois i juni.

Vinderen af den kamp skal udfordre Anthony Joshua på Wembley i september - få uger før Usyk og Fury skal kæmpe igen. Det er usikkert, om vinderen af den ventede returkamp, der vil gå fra kampen med tre i stedet for fire bælter, derefter vil forsøge at genvinde IBF-titlen i deres næste skridt, skriver Mirror.

Indtil videre er Usyk indehaver af alle bælter i denne klasse. Men baseret på hans bemærkninger ved pressemødet efter kampen, virker det usandsynligt, at han kommer til at miste søvn over det kommende tab af IBF-titlen.

For nu vil han blot fokusere på sin familie, inden han retter fokus mod hans revanchekamp mod Fury i oktober. Her kommer der dog ikke til at være alle fire bælter på højkant, som der har været i denne omgang.