Hurtig udvikling: Nu er Jonas Vingegaard favorit til at vinde Tour de France

Af: Nicolai Busekist

|

15/05/2024 14:46

Foto: photofort 77 / Shutterstock.com
Det er gået stærkt for Jonas Vingegaard, der efter sit styrt under Baskerlandet Rundt, har været tvivlsom til Tour de France.

Mest læste i dag

Mange cykelfans måtte holde vejret, da Jonas Vingegaard styrtede på 4. etape af Baskerlandet Rundt. Det var tydeligt, at det var et alvorligt styrt, eftersom den danske cykelrytter lå helt stille på jorden.

Umiddelbart efter blev det meddelt, at Vingegaard havde brækket sit kraveben og flere ribben. Senere blev det også meldt ud, at han havde punkteret en lunge.

Derfor har der været stor tvivl om, hvorvidt han kan nå at blive klar til Tour de France. Det er det helt store mål for denne sæson, da den 27-årige dansker har vundet løbet de sidste to år.

Vingegaard er allerede i fuld gang med sin genoptræning, hvilket Team Visma - Lease a Bike har delt opdateringer om på de sociale medier. Netop dette har været med til at sætte skub i tankerne om, at han igen kan være favorit til den franske Grand Tour.

Efter styrtet var det for en stund slet ikke muligt at pege på Vingegaard som vinder hos flere bookmakere. Det har de nu fået lavet om på hos Danske Spil, hvor man ikke blot kan sætte sine penge på danskeren - han er også trådt direkte ind som favorit til at tage den samlede sejr.

"Både vi i Danske Spil og danskerne har stor tiltro til, at han når at komme sig helt og tilmed komme i kanonform inden løbet," siger oddssætter og cykelekspert hos Danske Spil, Thomas Theede Therkildsen, til B.T.

Tilsyneladende er Danske Spil ikke ene om at mene, at det bliver Vingegaard, der for tredje gang i træk vinder Tour de France. Rigtig mange danskere har nemlig allerede sat penge på det, lyder det.

"Halvdelen af de danskere, der har spillet på Tour de France, har spillet på Jonas Vingegaard som vinder af løbet, og det på trods af hans styrt og deraf afbrudte optakt," siger Therkildsen.