Jonas Vingegaard nægtede at besvare spørgsmål: "Det må du spørge Tadej om"

Af: Nicolai Busekist

|

28/06/2024 09:35

Cykling
Foto: Lecker Studio / Shutterstock.com
Det er ikke alle spørgsmål, som Jonas Vingegaard har ønsket at besvare forud for Tour de France, som sættes i gang lørdag i Firenze.

Mest læste i dag

Både Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar har talt med pressen forud for starten på Tour de France. De to store stjerner fik et utal af spørgsmål, der handlede om alt fra første etape i Firenze til deres egne forventninger til, hvem der finder det samlede klassement.

I denne forbindelse fik Pogacar også afsløret, at han faktisk er blevet ramt af sygdom. Ifølge den slovenske stjerne er han blevet ramt af covid-19, hvilket naturligvis ikke er optimalt op til et Tour de France.

I kølvandet på denne afsløring blev meget af opmærksomheden rettet mod Vingegaard, da pressen ønskede at vide, hvorvidt han så det som en fordel. Men det var han ikke meget for at svare på.

"Det må du spørge Tadej (Pogacar, red.) om. For mig er det helt nyt, og jeg ved ikke, om han har været syg eller ej, så jeg synes, du skulle have spurgt ham om det, da han var her," sagde han ifølge B.T.

Pogacar forklarede ganske vist, at han var blevet ramt af covid-19, men tillagde det ikke selv det store. Han mener ikke, at det kommer til at påvirke ham, da sygdommen 'ikke er så alvorlig længere'.

"Covid-19 er ikke så alvorligt længere. Specielt ikke, hvis din krop allerede har haft virusset før, og det har jeg. Det gik meget hurtigt over," lød det fra ham.

Der har været stor tvivl om Vingegaards deltagelse i Tour de France i år. Det skyldes, at han var ude for et meget slemt styrt på 4. etape af Baskerlandet Rundt, som kostede ham et brækket kraveben, flere brækkede ribben samt en punkteret lunge.

Forud for den franske Grand Tour har han indrømmet, at han ikke er på 100 procent. Han føler sig dog konkurrencedygtig, og det er naturligvis også derfor, at han har valgt at stille til start. Desuden kaldte han det 'en sejr i sig selv', at han i det hele kan stille til start i Firenze.