Remco Evenepoel om Jonas Vingegaard: Kan ikke knække ham

Af: Nicolai Busekist

|

27/06/2024 13:50

Cykling
Foto: Vincenzo Izzo / Shutterstock.com
Remco Evenepoel kan vise sig at blive en seriøs rival for Jonas Vingegaard ved Tour de France, hvor den belgiske stjerne spår Visma-rytteren gode chancer.

Mest læste i dag

Der er mange, der ser frem til dette års udgave af Tour de France. Her er der lagt op til en stor dyst mellem fire store stjerner: Jonas Vingegaard, Tadej Pogacar, Remco Evenepoel og Primoz Roglic.

Desværre var tre af dem involveret i det styrt, der endte med at koste Vingegaard et par uger på et spansk hospital. Ved samme lejlighed var både Roglic og Evenepoel også en tur i asfalten, men de slap dog en anelse billigere end danskeren.

Det har naturligvis ikke forbedret deres chancer forud for Tour de France. Slet ikke, når man også tager højde for, at Pogacar stiller med et historisk stærkt UAE-hold omkring sig. Derfor er det ikke helt usandsynligt, at han vil sætte hårdt ind fra start.

Ifølge Evenepoel er det meget sandsynligt, at de vil forsøge at sætte Vingegaard under pres allerede på de første etaper. På den anden side forventer han ikke, at de vil være i stand til at knække den danske cykelstjerne helt så let.

"Jeg tror slet ikke, at Jonas vil knække i starten. Men UAE vil nok forsøge at få lidt hævn fra sidste år (hvor Pogacar kom til Touren med forstyrret forberedelse, red.). Så jeg er nysgerrig for at se, hvad de lægger af taktik," sagde han ifølge Ekstra Bladet.

Selvom han har stor respekt for Vingegaard, er det tydeligt, at han ikke ser ham som favorit. Derimod vurderer, at der er større chance for en sejr til Pogacar.

"Jeg forventer, at Tadej bliver tæt på uslåelig. Vi så den form, han mødte op i under Giroen, og det var tydeligt, at han ikke kørte sig ud. Jeg tror, at han bliver manden at slå i denne Tour," lød det fra ham.