Jonas Vingegaard-rekord overgået af dansk talent

23/03/2024 09:02

|

Nicolai Busekist

Foto: photofort 77 / Shutterstock.com
Det er tilsyneladende ikke alle rekorder, som Jonas Vingegaard kan holde fast i.

Mest læste i dag

Jonas Vingegaard er blevet slået af den 18-årige ColoQuick-rytter Peter Øxenberg Hansen. Den unge dansker har nemlig sat den hurtigste tid på Coll de Rates-stigningen i Spanien, skriver B.T.

Den seneste rekord, der blev sat af Vingegaard på stigningen, blev sat tilbage i 2018. Dengang var Visma-rytteren 21 år gammel, men denne rekord er nu blevet slået med hele 24 sekunder af Hansen.

Denne rekord var med til at sætte gang i fortællingen om Vingegaard, der sidenhen udviklede sig til at være en af de bedste ryttere i hele verden.

Det er dog ikke første gang, at rekorden er blevet slået. Det er nemlig ikke mere end en måned siden, at den også blev slået af spanske Juan Ayuso. Men nu er rekorden tilbage på danske hænder.

Det har også vist sig, at der var en helt særlig grund til, at ColoQuick valgte at gøre endnu et forsøg på at slå rekorden. Og nu kan de glæde sig over, at de havde succes med det.

Christian Moberg, der er sportsdirektør for holdet, har udtalt sig om, hvad der fik dem til at forsøge sig på det. Han har forklaret, at det var en kæk bemærkning ved aftensmadsbordet, der fik holdet til at beslutte sig for at forsøge sig med at slå rekorden.

"Jeg har kigget meget på deres træningsfiler, og deres watt per kilo er rigtig, rigtig gode. Så jeg kom med en lille sidebemærkning en aften om, at jeg synes, de skulle overveje at gå efter det. Det gjorde de så i går, hvor de planlagde forsøget," sagde Moberg til Feltet.dk.