Tadej Pogacar med imponerende bedrift

21/03/2024 08:02

|

Nicolai Busekist

Foto: Sergio Rojo / Shutterstock.com
Tadej Pogacar har igen bevist, at man skal være en af de bedste cykelryttere i verden, hvis man skal gøre sig forhåbninger om at konkurrere med ham.

Mest læste i dag

Slovenske Tadej Pogacar deltager i denne uge i Catalonien Rundt, hvor han helt afgjort har formået at gøre sig bemærket. Det gjorde han også onsdag, hvor han formåede at fortsætte sin soloforestilling i det spanske etapeløb.

For anden dag i træk var han intet mindre end urørlig i bjergene. Det gjorde det muligt for ham at vinde tredje etape. Ikke nok med det, så vandt han endda etapen i suveræn stil.

Det så ikke ud til at være med det store besvær, da Pogacar kørte op til Mikel Landa på etapens sidste stigning. Det var dog ikke længe, han kørte sammen med ham, da han kort tid efter gav ham baghjul.

Derefter var det ikke et spørgsmål om, hvorvidt det ville være muligt for ham at vinde etapen. Derimod var det kun et spørgsmål om, hvor stort et hul, der ville blive slået ned til nærmeste forfølger inden målstregen i Port Ainé.

Pogacar besluttede sig for at give den gas hele vejen frem til målstregen. Derfor endte det med at være et forspring på hele 48 sekunder ned til Landa, som var næste mand over målstregen.

Den slovenske stjerne kan nu bryste sig af at have et forspring på 2 minutter og 27 sekunder. En stor del af dette forspring blev skabt tirsdag, hvor han tog en knusende sejr på etapen til skiområdet Vallter 2000.

Han havde også gode chancer for at vinde 1. etape, men her blev det ikke til en sejr. I stedet måtte han nøjes med en 2.-plads, da han blev slået i spurten.