Jonas Vingegaard stiller kun til start ved Tour de France på én betingelse

Af: Nicolai Busekist

|

25/05/2024 20:35

Cykling
Foto: Lecker Studio / Shutterstock.com
Det er endnu ikke sikkert, at Jonas Vingegaard stiller til start ved Tour de France i år. Det sker nemlig kun på én betingelse.

Mest læste i dag

Tour de France-vinderen Jonas Vingegaard er ved at komme sig efter et brækket kraveben, punkteret lunge og flere brækkede kraveben, men skal være 100% klar for at deltage i årets udgave af Tour de France, insisterer direktøren for Team Visma - Lease a Bike

Den danske rytter, der er vinder af de sidste to udgaver af Tour de France, har ikke deltaget i et løb siden han var involveret i et voldsomt styrt i Baskerlandet Rundt sidste måned.

Vingegaard er blevet set træne på Mallorca i denne uge, men holdets direktør Richard Plugge giver ingen forudsigelser om, hvorvidt han vil være klar til Grand Depart i Firenze om lidt over en måned.

"Han har det godt og han gør store fremskridt. Men vi skal beslutte senere, om han virkelig er i stand til at være 100% klar ved starten af Tour de France. Vi skal se, hvordan det udvikler sig i de kommende uger," sagde Plugge ifølge Cyclingnews. 

"Vi har gode forhåbninger, og han gør fremskridt. Men vi vil også give ham og os selv tid til at træffe en god beslutning."

"Han er forsvarende mester, men hvis han deltager, skal han være 100% klar. Tour de France er ikke et løb, hvor man kan deltage med mindre og håbe. Håb er aldrig en god start, så vi skal være sikre på, at han kan være 100% klar."

Vingegaard skulle oprindeligt forberede sig til Tour de France ved Criterium du Dauphine, men Plugge siger, at det er usandsynligt, at han deltager i endnu et løb forud for den franske Grand Tour.

"Måske tilføjer vi et løb, men jeg tror, vi får mere ud af træning, fordi det er den bedste og mest kontrollerede måde at arbejde på efter et sådant styrt," sagde han.